N,R&F van vandaag de dag

Wist je dat er iedere zaterdag,  soms al op vrijdagmiddag, een schat aan wijnen open staat in de winkel aan de Czaar Peterstraat 118? Heb je zin in Italiaanse wijn en kan je niet kiezen, kom en proef dan eerst even. “ Altijd welkom bij Sprezzatura –Enoteca Italiana– Doen! Klik hier voor meer informatie.

Wine Society – Elke dag feest ‘t Ja, wat zullen we er van zeggen? Lees het zelf maar en versta het zoals je wilt

Ik citeer een stukje uit het artikel in de Gelderlander over Kasteel Engelenburg, waar vorstelijk werd gedineerd, waarna verslag werd gedaan in de Gelderlander!

“Restaurantmanager en vinoloog Jurgen Luppes is vanavond de gastheer van dienst en hij doet dat bekwaam, innemend en foutloos. We krijgen een amuse geserveerd die zeer in de smaak valt. Gazpacho (koude tomatensoep) met gerookt en gedroogd rundvlees en basilicum. “Gazpacho vind ik vaak wat laf, maar deze is perfect. Goed gekruid en mooi op smaak”, zegt de expert.”

Leuk in de reiskrant van de Telegraaf: Wijnakkers en bodega’s  “Tussen de ruige rotskusten van de Garaf, een halfuur rijden ten zuidwesten van Barcelona, ligt de Penedès. De Romeinen waren de eersten die deze streek ontdekten als ideale plek voor wijnbouw. Vilafranca del Penedès groeide uit tot wijnhoofdstad van Catalonië en ligt midden tussen de mooie glooiende wijnakkers. Je kunt er verschillende wijnmakers bezoeken, van heel moderne tot biologische, en in de buurt kun je overal goed eten en drinken. Ook heel leuk is Sant Sadurní d’Anoia, de stad waar rondom alle cava van Spanje wordt gemaakt. “

In België is men wel volop bezig met het bekijken van mogelijkheden voor de wijnbouw.  Zo ook in de gemeente Tielt-Winge.  Daar liggen op de flank van de Houwaartseberg twee percelen , die heel geschikt zijn voor wijnbouw.  Hobbywijnbouw zou een mogelijkheid zijn. Veel geïnteresseerden  kwamen op de kennismakingsuitnodiging af.

Lees ook:Oerwijn uit Georgië
Lees ook:N,F&R van vandaag de dag
Lees ook:Leer je eigen smaak kennen…
Lees ook:N.R & F van vandaag de dag…
Lees ook:Rode zomersoep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>