Restyle ‘In de Keuken van Floris’

Na zes jaar en zo’n 168.000 gerechten verder, zijn keuken en interieur van het unieke Rotterdams restaurant ‘In de keuken van Floris’ volledig gerestyled. Het kloppende hart van de zaak is nog steeds de open keuken. Naar eigen ontwerp en op maat gemaakt voor de ruimte: staal met een industriële uitstraling. Het nieuwe interieur sluit naadloos aan bij de kookstijl: eerlijk en transparent

 

Bol van eetemotie

 

Er zijn in het leven al genoeg keuzes te maken, vindt Patron Cuisinier Floris Versluijs. En zijn ervaring heeft geleerd dat gasten het prettig vinden om verrast te worden. Aan het concept is dan ook niet gesleuteld. Ontvangst en aperitief om 19.00 uur (op zaterdag om 18.30 uur), waarna de gasten een 9-gangen verrassingsmenu krijgen geserveerd, begeleid door een bijpassend wijnarrangement. Iedere 25 minuten worden gerecht en wijn persoonlijk aan tafel toegelicht door Floris Versluijs en maître-sommelier Chantal Hoogeveen. De focus ligt op de wijn-spijscombinatie. Liever alcoholvrij? Dat kan ook met het bijpassende sappenarrangement.

 

 

Nu ook 9 gangen vega

Nieuw is dat de eerste en derde woensdag van de maand volledig vegetarisch zijn. Dus ook voor de vleeseters die op deze dagen komen eten. Heel toepasselijk ‘Gehaktdag’ genoemd, want de woensdag hakt de week in tweeën. Versluijs: “Een 9-gangen menu zonder vis en vlees vereist creativiteit en erg veel extra aandacht. We spelen vooral met contrasten, zuren en structuren. Een heel spannende uitdaging!”

 

Smaak staat voorop

Floris werkt uitsluitend met dagverse producten en zo’n 70% is biologisch of biodynamisch. Smaak staat voor Floris voorop: “Ik kook met passie vanuit mijn hart, modern maar zuiver en met respect voor de natuur. Bij mij draait alles om smaakbeleving en wijn-spijscombinaties.”

Kortom: eetemotie in al zijn facetten.

 

Floris trakteert!

Op 16 juni wordt ‘In de keuken van Floris’ zes jaar en wie jarig is, trakteert! In juni en juli krijgen de gasten op woens- en donderdagen het volledige wijn- of sappenarrangement (exclusief aperitief en digestief) aangeboden. Ook op de ‘Gehaktdagen’!

 

Restaurant ‘In de keuken van Floris’, Honingerdijk 259, Rotterdam

Lees ook:In de keuken van Floris
Lees ook:Een wijn-restauranttip!
Lees ook:Proeverijen in Studio Smaak van Wijn
Lees ook:Restaurant Vaartsche Rijn doet maandelijkse GroenteJAM
Lees ook:Boerengat weer favoriet tijdens Restaurant Week

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>