Kassa duikt in de wijn

Handig, heel handig dat ik nu “Uitzending gemist”  kan aanzetten, na de komst van het ‘geheimzinnige kastje’ de zichtbare magie van het glasvezel.

Gisterenavond kwam het me goed van pas. Ilja Gort in Uitzending gemist bekeken. Hmm alleen de elegance al van het openen van zo’n loodzwaar hek…. Inderdaad, een vleugje jaloezie borrelde even op. Ik hier, weliswaar met glasvezel, hij daar, met alles….druiven, wijnen, uitzicht, zon!

Nu ben ik geen #jaloersaangelegdtypje dus ik keek met genoegen naar de witte wijntest, waar het allemaal om ging! Geen vinologen dit keer die wat konden stamelen en bazelen over afdronk of finesse, maar echte wijnmakers zelf! De oenologen! Om precies te zijn, een keldermeester, twee oenologen en een wijnliefhebster.

Nadat Ilja met verve had uitgelegd hoe te slurpen en vooral ook hoe met kracht te spugen, kwamen zij met woord en daad in beeld. Aan hun de taak om  tien droge witte huiswijnen blind te proeven en te beoordelen. Let op, deze wijnen van, naar hun gezichten te zien, wanstaltig tot best aangenaam, liggen bij ons in de Nederlandse supermarkten.

En dat brengt mij weer terug bij mijn befaamde stokpaardje dat het zo belangrijk is om wat advies te krijgen als je wijn (in)koopt.  Ga toch eens gewoon naar die wijnwinkel op de hoek. Bouw een relatie op met je wijnhandelaar. En je zult zien, je wijnleven wordt  zoveel lekkerder! De uitslag van de proeverij is hier te vinden.

Lees ook:Wijn deel 2 bij Keuringsdienst van Waarde
Lees ook:Wijnmening….mijn mening!
Lees ook:Even kijken naar Kassa!
Lees ook:Ik slurp dus ik ben
Lees ook:Ilja Gort over wijnzaken…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>