Wijnfeesten in de Ahr

Van 25 tot en met 28 mei staan, op de historische Markt in Ahrweiler, dus gedurende het komende Pinksterweekeinde, de Sekt, de wijnen en de distillaten van de verschillende Weingüter en Winzergenossenschaften uit  het wijnbouwgebied Ahr   weer in het middelpunt. En dat het daar gezellig is, neem dat maar van mij aan! In het oude stadje staan de kramen op het marktplein bij de kerk.  De wijnmarkt is al jarenlang een groot feest!

Een bijzonder hoogtepunt is de kroning van de nieuwe Ahrweinkönigin op vrijdagavond. Ik ben benieuwd wie dat is. Half juni ga ik haar vast ontmoeten als ik opnieuw op zoek ga naar de wijnschatten in dit romantische gebied. De ‘oude’ sehr hübsche Weinkönigin is dan uit haar functie. ‘Die Julia’ kan  weer terug naar haar wijnstudie in Geisenheim!

Lees ook:Duitsland kiest zijn nieuwe Konigin!
Lees ook:Bijzondere smaakles en proeverij in Geisenheim
Lees ook:PSV en JRE
Lees ook:Het bijzondere Ahrtal -woord en beeld-
Lees ook:Super Toscanen NO MORE

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>