Nieuws, roddels en feitjes van vandaag de dag

  ‘t Ja, de een spaart postzegels, de andere munten en vroeger herinner ik me, spaarde mijn broertje speldjes! Echt waar. Zouden ze nog bij hem op zolder liggen? Ik spaarde sleutelhangers. De mooiste was ‘Flipje van Tiel’! De Schiedamse Mirza Swaneveld spaart ook iets kleins. Het dekseltje van het muilkorfje van de Champagnefles! Wat grappig. Die kan je er inderdaad zo uitdrukken! Lees er hier meer over.

 De Champagne valt vandaag op Moederdag kennelijk niet weg te denken want op Metronieuws.nl lees ik  over Turkse Bubbles!  “Champagne op grote hoogte met een amuse: knolselderij met kaviaar uit de Turkse zee (!). Ook de bubbels zijn van Turkse grond, deze wordt gemaakt net buiten Ankara op een plateau van 1100 meter hoog.”

Wauw! Wat een uitdaging. “Art Series Hotels in Melbourne komt met een bijzondere actie. Het Australische hotel geeft een origineel schilderij van Andy Warhol weg aan de bezoeker die het kunstwerk kan onderscheiden van namaakdoeken.” Lees hier wat je moet doen. Eerst naar Australie vliegen?

 

Nog nooit zoveel wijn uit New York  naar Engeland geexporteerd: ‘Importer Wine Equals Friends is listing eight wineries from Finger Lakes, as well as six Long Island producers – the most New York state wines ever available in the UK.’   Ook in Nederland altijd al moeilijk te krijgen geweest! Ik vind het leuk, ooit in een ver ver verleden zat ik daar op school. Kijk hier even verder.

Voor al  u het nog niet wist: Perswijn Zomerproeverij – workshops bekend!  Op zondag 20 mei staat Casa400 in het teken van zomerse wijnen. Op die dag vindt de eerste Perswijn Zomerproeverij plaats. Alle Zomerproeverij workshops zijn bekend! Lars Daniels MV vertelt u alles over mooi rood in de zomer,  Niel Groenewald, wijnmaker van Bellingham, laat u kennismaken met de Bernard serie . Dit is de toplijn van Bellingham. Maak kennis met twee druivenrassen  van verschillende jaargangen.  Aan de tafel van EuroCave komen bezoekers alles te weten over wijn en temperatuur. Kortom, een bruisende dag.

Tot slot voor vandaag: Beroemde tvkok Rudolph van Veen gaat  zijn weg verleggen! Rudolph maakte het nieuws bekend tijdens een ingelaste persconferentie in Life 4 You. Hij legde uit dat zijn werk voor het digitale televisiekanaal 24Kitchen zo veel tijd gaat innemen, dat Life 4 You niet meer in de drukke agenda past. Hier  wat meer nieuws.

 

 

 

 

Lees ook:Perswijn Zomerproeverij
Lees ook:Perswijn Zomerproeverij
Lees ook:PERSWIJN BESTAAT 25 JAAR
Lees ook:De natuurlijke pracht van de Bergerac
Lees ook:Proeverijen deze zomer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>