NIeuws, roddels en feitjes van vandaag de dag…

Leuven, stad van de wijn!  “Met deze wijn zet Delhaize Leuven opnieuw een beetje meer op de landkaart. Maar vooral het feit dat er een goed doel mee gediend is, maakt van dit wijnavontuur alvast een gesmaakt project.” 

Australië introduceert de screwcap voor bubbling wijnen!

Zullen mousserende wijnen zonder het ploppen van de kurk te horen, zonder daadwerkelijk ‘paddestoel’ , maar met een doodgewone schroefdop even enthousiast ontvangen worden als de gewoon gekurkte bubbels? Lees er  hier   meer over!

Wat een waanzinnig goed initiatief!  Oregional is de coöperatie van boeren in de regio Nijmegen en Arnhem. Zij verkopen producten van aangesloten leden rechtstreeks aan afnemers binnen de regio. Oregional heeft een breed assortiment verse en houdbare producten. Wij leveren niet alleen aan horeca en zorginstellingen, maar ook aan bedrijfscateraars en winkels. Top! Lees hier   meer over!

 

Zaterdag 19 mei van 14.00 – 17.00 uur organiseert  Wijnen&zn  de  voorjaarsproeverij in de winkel te Apeldoorn. Op die dag zullen meer dan 50 wijnen openstaan.
Aanwezig zijn het Portugese Passadouro Hun port neemt gretig aftrek in de winkel. Ze presenteren nu ook mooie stille wijnen die we u graag willen laten proeven.
het Franse domain du Gouyat en Chateau Laulerie De familie Dubard vestigde zich in 1977 op de heuvels aan de rechteroever van de Dordogne rivier. Geleidelijk werd een 83 h groot wijngaardareaal opgebouwd op een bodem van kalk en klei. Alles van de wijnbouw tot het bottelen is in eigen beheer. Domaine du Gouyat en chateau Laulerie zijn de paradepaardjes van Serge Dubard. Wit, rosé en rood, stuk voor stuk zuivere, oorspronkelijke en karaktervolle wijnen met een ongekende verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier.
het Spaanse domain Axial
Axial is o.a. bekend om hun Esperanza wijnen, La Mano en andere Spaanse toppers. Zo heeft La Mano 90 Parker punten behaald. La Mano staat voor hand. De hand die de akkers bewerkt, maar ook de hand die verder wil grijpen en doelen wil stellen. En dat is precies wat deze producent doet.

 

 

 

Lees ook:Leuven, een Bordeaux uitstraling voor even.
Lees ook:Spaanse overheid promoot de wijnexport
Lees ook:Winnaar Spaanse etalagewedstrijd bekend
Lees ook:Nieuws, roddels en feitjes van vandaag de dag…
Lees ook:Over Spanje, Spaanse wijnen en Spaanse etiketten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>