Nieuws, roddels en feitjes van vandaag de dag…

“Hoe lichter de fles, hoe minder belastend voor het milieu. Vandaar dat we zowel de Wereldwijn als de Tafelwijn in een nieuwe, lichtere fles laten bottelen.

De Wereldwijnen zitten in een fles die 50 gram lichter is dan een standaard 750ml wijnfles. Voor de Tafelwijnen gebruiken we flessen die bijna 100 gram minder wegen dan de literflessen van de Huiswijnen.

Hiermee besparen we jaarlijks ruim 165.000 kilogram aan te vervoeren gewicht en de uitstoot van meer dan 12.400 kilogram koolstofdioxide. Met deze stappen neemt C1000 stelling in de discussie over het verduurzamen van- en leveren we onze bijdrage aan de duurzaamheidsontwikkeling in de wijnwereld. “  Heel goed van de C1000! Lees hier over de vernieuwde huismerken voor wijn!.

 

Drinks International meldt de 50 grootste wijnmerken ter wereld. Concha y Toro is het meest beroemd. Gevolgd door Torres en daarna Antinori. Kijk zelf maar even bij DI.

 

De wijnen van het sterrenrestaurant ‘t Oud Konijntje uit Waregem komen allemaal onder de hamer. Aankomende zaterdag om 9.00 uur begint de veiling van de collectie Champagnes, witte Bourgognes en bijzondere rode wijnen, zoals naar ik vernomen heb, o.A. prachtige Bordeaux. De bijzondere collectie wordt geveild in Salons Leieburcht aan de Emiel Clausstraat in Sint-Eloois-Vijve.

 

Op Knack.be proeven ze 6 rode wijnen uit de Bordeaux. Daarnaast blikken zij naar Chateau Latour, die op een voor het Chateau wat voordeligere wijze zijn Wijnen in de markt gaat zetten.  Hier  te lezen.

Ook gelezen bij de buren: In tegenstelling tot zijn voorganger, naar het schijnt, neemt Francois Hollande de Franse wijnbouw zeer ter harte.  Het strijdplan ligt klaar om uitgevoerd te worden. De pijlen gericht op China! Hier zullen de meest bekende wijnstreken van Frankrijk gepresenteerd worden. Te denken valt natuurlijk aan de Bordeaux, de Bourgogne en de Alsace, maar ook diverse andere wijnbouwgebieden worden hierbij betrokken.

Bron: Frank van de Auwera,  De Tijd.

 

Sotheby’s tot slot voor vandaag: Lanceert eigen Champagne  voor de verkoop en die vanaf nu overal tijdens hun eigen events geschonken gaat worden! Een Blanc de Blanc van R&L Legras.Bron: Decanter

Lees ook:Meer en meer plastic flessen
Lees ook:Keuringsdienst van waren
Lees ook:Chateau Montrose verkocht
Lees ook:Wat is eigenlijk Cabernet Franc?
Lees ook:Bordeaux chateau gaat buiten het systeem om

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>