In het spoor van de mysterieuze Moezel

Exlusieve wijnreizen aan de Moezel zijn bijzonder leuk om te ondernemen! Vind je het lastig om het zelf allemaal uit te zoeken, waar je dan het beste heen kunt gaan, dan is het volgende misschien een tip.

“Wein-Small-Talk” ! Van de eerste indruk van de fonkelende wijn tot het daadwerkelijk proeven van de wijn kan men meer leren over deze extreme wijnen op die bizarre plek waar het gemaakt wordt!  Uiterst steile wijngaarden vormen het décor  aan de Moezel. Je hoort en ziet alles over het moeilijke  en harde werk in deze wijngaarden. Hoe kan het dat uit deze kleine druifjes zo een ‘edele’ wijn als de Riesling gemaakt kan worden? Dan die leeftijd, tot in hoge ouderdom is de Riesling bij uitstek een wijn om perfect te blijven, te ontwikkelen, te verbeteren.

Als je hier naar toe gaat, maak je kennis met de jongste generatie wijnmakers. Je kunt op Wijnsafari  gaan en picknicken in de ‘weinbergen’, naast de wijnstokken.

Een wijnarrangement wat zeker alles in zich heeft om wijn en omgeving beter te leren kennen is het  “Weingeheimnissen auf der Spur”  !  Twee overnachtingen in een driesterrenhotel, ontbijt, workshops, viergangen wijn-spijsdiner en nog veel meer. Klik erop om het verder te bekijken.

 

Lees ook:KlitzeKleineRing redt wijnbergen
Lees ook:Blended Learning een nieuwe vorm van wijneducatie
Lees ook:Genieten van Champagne
Lees ook:Wijn maken is wetenschap
Lees ook:Duitsland – Moezel krijgt nieuwe categorie Grosse Gewächse

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>