Een (wijn)reis naar Zuid-Afrika geeft keuze-stress

Linkedin, hyves, twitter, facebook, noem het maar op! Er zijn zoveel mogelijkheden tegenwoordig om aan informatie te komen! We maken er met zijn allen natuurlijk ook ruim gebruik van. Hoewel je echt moet opletten, want alle goedbedoelde tips en informatiestromen blijken niet altijd meer helemaal te kloppen.

Gisterenavond met het gezin en H., een echte Sudafrikaner geboren in Zimbabwe, om de tafel gezeten om de route uit te zetten. Waar gaan we niet heen, wat doen we beslist wel. Afspraak in het gezin is dat we ons allemaal heel, heel goed gaan inlezen, zodat niet straks de reis voorbij is en de helft van wat had gekund, niet gedaan is!

Nog ruim twee maanden te gaan en dan vertrekken we.  Tijd vliegt, vergeten doe je snel. Tijd dus voor het openen van ons Zuid-Afrikaanse dagboek! Opdat wij niet vergete….

Hier onder heb ik een  kleine compilatie van  de talloze ‘tips and trics’ die we aangereikt hebben gekregen op de volgende, op linkedin gestelde, vraag: Zuid Afrika, we gaan er binnenkort heen. Wie heeft voor mij goede tips, voor wijnhuizen, verblijven of anderzijds??,…”

 • Als wijnimporteur in Nederland werk ik samen met twee absolute kwaliteitsproducenten: Rustenberg en Jordan Wine Estate. Bezoek hun websites maar, dan zie je de estates en wat ze allemaal aanbieden: lunch, diner, overnachtingen, proeverijen, wijnwinkel etc. Met alle respect naar F., als het om kwaliteit gaat kun je beter hier naar toe gaan. In Franschhoek werk ik met Boekenhoutskloof. Ook zeker de moeite waard!
 • Wijngaardtips heb je zo te zien al in overvloed. Eten doe je het best in Franschoek. Erg goede restaurants maar reserveer hier wel. Topper Le Quartier Francais. Lunchen op de wijngaard is een absolute aanrader. Het rijtje van Landskroon en andere wijngaarden met uitzicht op de Tafelberg.  Leuke b+b: Knorhoek in Stellenbosch (met eigen wijn) of Cape Dutch style Diemersfontein in Wellington. Veel plezier!

 

 • In Franschhoek kan ik je restaurant Reuben’s aanbevelen. Een lunch bij Chamonix in de tuin is ook fantastisch. Boekenhoutskloof is zeker de moeite waard wat de wijn betreft maar de aanpak van de proeverij vond ik te commercieel.
 • Mijn tip qua reservaat is Pilanusberg bij Sun City is absolut top. Wat ook een bezienswaardigheid is Kimberly, een giga groot gat als diamantmijn. Qua wijn zou ik zeggen hoeveel weken ga je want om elke hoek rondom Kaapstad is een genot. Lekker kuier en geniet die reis.

 

 • Hallo Marja, Er is natuurlijk een enorm aanbod in wijnhuizen en dito wijnen in de Kaap. Uit eigen ervaring ( we hebben jullie route andersom gedaan) kan ik je een verblijf op KingsRiverEstate in Mc Gregor (Robertson) aanbevelen. Een prachtige locatie waar je heerlijk verwend wordt door het vriendelijke personeel en de persoonlijke aandacht van de eigenaar/wijnmaker. Kijk op www.kingsriver-estate.com om lekker in de stemming te komen. Veel plezier en een mooie reis gewenst!

 

 • Dag Marja, Aaldering Vineyards&Wines in Stellenbosch heeft haar nieuwe tastingroom geopend per 1 april. Het estate is eigendom van een Nederlandse familie en levert wijnen van superieure kwaliteit! Absoluut een bezoek waard.
 • Hallo Marja, Wij hebben een aantal dagen in Roggeland Country House Paarl gezeten. Op hele korte afstand bij de Nederburg Estate (wijnhuis). Roggeland was in een woord geweldig om te bivakkeren, wel prijzig maar dan krijg je ook wat. En lekker kleinschalig. En al die wijnproeverijen die men bij iedere maaltijd serveerde. Geweldig. Maar ook Nederburg was bijzonder goed om te bezoeken. Overigens in deze hele iomgeving heb je geweldige mogelijkheden. Bovendien zit je op korte afstand bij Kaapstad, ook nog erg gezellig een avondje Waterfront te doen. En natuurlijk de Tafelberg klimmen of een boottochtje naar Robbeneiland te doen. Kortom erg veel mogelijkheden.

Wordt vervolgd// 1

 

 

Lees ook:Zuid-Afrika, travelday
Lees ook:N,R&F van vandaag de dag
Lees ook:Ik heb een oude wijn gevonden in mijn kelder! Help!
Lees ook:WInelife, gewoon lekker ff lezen
Lees ook:Op reis naar Zuid-Afrika

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Een (wijn)reis naar Zuid-Afrika geeft keuze-stress

 1. John Bindels

  Marja,
  Zuid Afrika is fantastisch. Lees ook eens de recente reportages op Wijnwijs.eu daarover. Vier delen of zoiets. Ik wens jou en je gezin een veilige en plezierige reis daarheen. Zelf ben ik vanaf deze zondag in Brazilië, een opkomend wijnland. Daarover hoop ik een betere indruk mee naar huis te nemen dan de recente, maar beperkte proeverij in Amsterdam heeft achtergelaten.

    /   Reply  / 
 2. Marja van Beek Auteur

  Oh, wat heerlijk, Brazilië, Argentinië en Chili staan allemaal op mijn / ons verlanglijstje. Meer op dat van mij, dan dat van ME, die gaat liever naar Italië!
  Goede reis en veel genieten! Je tip ga ik zeker opvolgen. Dank je wel.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>