Op de proeftafel bij BuyYourWine

Uitermate lekkere hapjes werden er geserveerd. Waar? Wel op de Voorjaarsproeverij van BuyYourWine in Soest. Door wie, wel door “love4cooking”  van Werner Hermsen!
Plaatjes van fingefoodgerechtjes, vol van smaak, een lust voor het oog, met bijzondere combinaties. Alles vers en zelf gemaakt!

Het was weer een komen en een gaan van de Soestse Celebrity daar bij het Pakhuis van BuyYourWine.  Enthousiast en volop werd er geproefd van de nieuwe voorjaarswijnen die vanaf vandaag allemaal op de site van BuyYourWine te verkrijgen zijn.

Ik zag de top uit Piemonte staan, ik proefde daar Barolo Schiavenza, maar ook de grappige Freisa van Lorenzo Cavallero. Echter begon met sappige Gavi di Gavi Villa Michela. Frisse wijn van de Cortese druif, uitzonderlijk lekker voor bij  een mooi stuk tarbot naturel, met slechts wat citroen besprenkeld. Peper en grof zout.

Bij NZwijn proefde ik vooral rood. Syrah van Elephant Hill. Vol, krachtig, gepeperd.
Echt zoals ik dat zo lekker vind.  Daarnaast, eigenlijk daarvoor eerlijk gezegd, proefde ik de bijzondere Escarpment Pinot noir. “Escarpment is in 1998 opgericht door onder andere ‘mister pinot’ Larry McKenna. De wijngaarden van zo’n 24 hectare zijn uitgezocht om Pinot Noir te maken. De filosofie richt zich op het maken van wereldklasse nieuwe wereld wijnen met complexiteit, textuur en structuur. De wijngaarden liggen aan de Te Muna Road. Te Muna betekent een speciale
plaats en dat is exact wat het is aangezien hier echte toppers gemaakt worden. De wijnen zijn slechts beperkt beschikbaar”, aldus Robbert Homburg.

Bij mijn grote vriend Kees Schellevis proefde ik vervolgens de Buitenverwachting Chardonnay met lichte houtrijping. Lekkere frisse wijn, met een klein botertje. Ik vond het bijzonder. Kwam hem niet tegen op de bestellijst. Het was er een van onder de tafel, denk ik, maar volgens mij door iedereen zeer geambieerd!

Niels Zondervan, die ik ook al zoveel fijne  jaren ken, stond klaar met een magnum maar liefst,  Chardonnay Bourgogne van Roux.  Een royale frisse Bourgogne. Ook proefde ik hier uit de stal  van Ott, Les Domaniers Ott. Rosé uiteraard.  Droog en kruidig. Echte Provence. Garrique-neus, een typische Provence rosé van Grenache, Cinsault en Syrah.

Kortom, zoals we van Majo Diepman, BuyYourWine.com gewend zijn, een topproeverij, relaxed, ruimte om te proeven, maar ook om te socializen!

Een prima voorjaarsproeverij!

Lees ook:Buiten de Bourgogne is er ook leven voor de Pinot Noir
Lees ook:Leuke nieuwe SMS service
Lees ook:DE METAMORFOSE VAN BUYYOURWINE.COM
Lees ook:Pinot Gris bij de jambalya
Lees ook:Sparkling wines maken hun entrée in Chili

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>