Genieten van wijnen op de Lage Vuursche

In mijn jeugd, lang geleden  woonde ik in het kleine dorpje Lage Vuursche. Verscholen in het bos, met een echt paleis om de hoek en een heuse prinses. Het waren mooie tijden. Ik denk er vaak aan terug. Sterker nog, ik kom er nog weleens voor een bezoek aan de bossen of een heerlijk dineetje bij onze vrienden, de broers van Oosterom van de ‘oude zaak’ restaurant de Lage Vuursche. Vroeger woonde mijn vriendinnetje naast dit restaurant, in hotel de Kastanjehof. Een zekere familieband bestond tussen deze bedrijven!

Nu krijg ik de post uit Lage Vuursche binnen van beide zaken.  Het is weer een enorm aanbod met evenementen. Te leuk om ze u te onthouden, dus in ‘telegramstijl’  wat tips uit Lage Vuursche:

Op zondag 22 april een ‘Voorjaarswandeling met Afternoon Tea’ op de Lage Vuursche bij restaurant de Lage Vuursche.

Lage Vuursche tip voor de wijnliefhebber: in de wijnkaart  van restaurant de Lage Vuursche zit tegenwoordig een Restantenlijst met bijzondere en zeldzame exemplaren voor hele interessante prijzen! Neem van mij aan dat die echt spannend zijn. De wijnkelder onder de voormalige boerderij heeft een fantastische klimaat. De wijnen die daar liggen, ik heb het weleens mogen zien, liggen in een klein heiligdom.

 

Woensdag 9 mei kunt u zelf asperges steken. Op landgoed Houdringe in Bilthoven. Met aansluitend terug in het bosdorpje bij restaurant de Lage Vuursche een proeverij briljante Elzaswijnen met Fingerfood Aspeges!

Haringhappen op donderdag 7 juni van 17.00 -19.00 uur. Moet u zeker gaan kijken, op het binnenplein van het monumentale restaurant (ooit een echte hoeve) de Lage Vuursche wordt een complete Haringhapperij georganiseerd. Muziek, verse haring, Corenwijn en folklore.

 

De Kastanjehof trapt af met het  leuke “Pottenkijken”. Een blik in de professionele keuken om de ins and outs op te pikken, zodat u het thuis kunt nadoen! Volgende week zaterdag al 31 maart.

Op 29 april  een bijzondere voorjaarsmarkt waar u onder andere de prettige ‘wijnfreak’ Leon Gommers  en zijn  uitstekende wijnen kunt tegenkomen.  Marian en hij hebben een winkel in Soest, waar ik ontzettend graag kom, omdat Leon altijd leuke verhalen heeft, goede tips, nieuwe wijnen en de juiste  ideeën voor  bij wat wij eten!
Op zondag 10 juni heeft de Kastanjehof Piemonte in zijn bezit. Althans, het wijnhuis Firriato, de wijnmaker van Firriato is deze dag aanwezig om alles te vertellen en over de nebbiolo en zijn wijnen.

Op de sites van de bedrijven kunt u zich verdiepen in al het leuks wat zij verder te bieden hebben.

Lees ook:Herfst in Lage Vuursche
Lees ook:Restaurant-Hotel de Kastanjehof in Lage Vuursche op een zomerse zondag
Lees ook:Zuid-Afrika komt naar Lage Vuursche
Lees ook:Vakantiebeurs Sardinië in Ede
Lees ook:Wijn, nieuws en nieuwtjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>