Lege wijnfles voor 1000 euro

In kranten en op internet is het op diverse plekken te lezen: voor een lege fles Château Lafite Rothschild kun je in China al gauw 1000 euro krijgen.

Wijnproeverijen in Hong Kong schijnen tegenwoordig te eindigen met het kapot slaan van wijnflessen. De wijnproducenten, in ieder geval de grote Bordeaux-huizen, verlangen dit zelfs, om te voorkomen dat de flessen worden verkocht en vervolgens worden gevuld met goedkopere wijn. Een lege fles Château Lafite Rothschild uit het topjaar 1982 levert namelijk al gauw duizend euro op, aldus CNN.

Dure bordeaux is in China enorm populair. Het wordt onder andere graag cadeau gegevens, als statussymbool. Voor een volle fles Lafite Rothschild 1982 betaal je op de zwarte markt al snel $ 6.000. En wat is er dan ‘makkelijker’ dan een lege fles bordeaux te vullen met een veel goedkopere wijn en die weer te verkopen als de duurdere? Snelle winst van paar duizend euro’s gemaakt!

Bron

N.B. Tussen 16.00 en 17.00 uur vandaag zit ik in de uitzending van Q-music, bij Van Inkel in de middag. We praten over deze en andere vormen van wijnfraude!

Lees ook:Wijnfraude op Q-music
Lees ook:14 dec gratis wijn proeven bij wijnveiling
Lees ook:Romanée-Conti geveild voor recordbedrag
Lees ook:Chinezen steeds meer geïnteresseerd in de goedkopere Bordeauxwijnen
Lees ook:Tour de France gaat druiven trappen in de Medoc

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Lege wijnfles voor 1000 euro

  1. Pingback: | Wijn

  2. Pingback: Chinezen steeds meer geïnteresseerd in de goedkopere Bordeauxwijnen | Wijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>