Biowijnclub

Nederland kent inmiddels zo’n 350-400 wijnwebwinkels: websites waar wijn verkocht wordt. De mensen achter die winkeltjes zijn soms importeurs, soms alleen wederverkoper. En soms een combinatie van beide. Voor de WijnWebWinkelgids proefde ik 300 wijnen van 50 wijnwebwinkels. Eén daarvan is Biowijnclub van Eveline Scheren.

Zij verkoopt alleen biologische wijnen, die ze betrekt van andere importeurs. Biologische wijnen zijn wijnen met één van de vele keurmerken die er op biologisch(-dynamisch) gebied bestaan. Kenmerk van goede biologische wijnen – wijnen gemaakt van druiven die op biologische wijze geteelt zijn – is voor mij de zuiverheid. En veel van Eveline’s wijnen hebben die zuiverheid.

Wil je het zelf proeven? Eveline organiseert op 26 maart a.s. een proeverij in Restaurant Karakter in Rotterdam. Daar zullen ca. 25 wijnen open staan. Nieuwe aanwinsten zijn:

• Wijnen van Domaine des Deux Ânes uit Zuid-Frankrijk. Dominique Terrier, de wijnmaker en eigenaar van Domaine des Deux Ânes, heeft inmiddels bevestigd dat hij persoonlijk op de proeverij aanwezig zal zijn.

• La Cabotte Côtes du Rhône Rouge 2009 – Wijn van het Jaar onder  €10 tijdens het Proefschrift Wijnconcours.

• Domaine d’Emile et Rose Carignan Blanc 2009 – een wijn die op tafel staat bij sterrenrestaurants.

• Azul y Garanza de Navarra Blanco 2010, gemaakt van 100% Viura, een lekker fruitige, sappige wijn.

Uiteraard zullen ook de hardlopers uit het assortiment niet ontbreken, zoals de Elemental wijnen uit Chili, de fraaie witte wijnen van Fasoli, Italië en de klassiekers van Domaine Bassac uit de Languedoc.

Meer informatie vind je op de website van Biowijnclub.

Lees ook:Biologische wijnen – biologische moestuin
Lees ook:Grootse wijnen van kleine importeurs
Lees ook:Siciliaanse wijn
Lees ook:Nieuwe Europese regels voor biologische wijn
Lees ook:Geproefd: een Doosje-wijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>