September: De Nederlandse Wijnfeesten

Van 25 tot en met 27 september 2009 vinden in Groesbeek voor het derde jaar op rij de Nederlandse Wijnfeesten plaats.

Nederland wordt als wijnland steeds volwassener. Zo vielen dit jaar verschillende wijnen internationaal in de prijzen. Echte wijnfeesten zoals ze dat gewend zijn bij onze oosterburen kunnen dan ook in Nederland niet meer ontbreken.

In de prachtige ambiance van het heuveldorp Groesbeek bieden de Nederlandse Wijnfeesten een gevarieerd programma voor alle wijnkenners en wijnliefhebbers. Zo is er onder andere een wijngala, een internationale wijnmarkt met wijnproeverijen en -workshops en een bruisend muziekfestijn. Ook ontbreekt de wijnkoningin uiteraard niet.

Nationale Wijnweek
De Nederlandse Wijnfeesten vinden plaats in het weekend voorafgaand aan de Nationale Wijnweek. Een vast onderdeel van deze week is de open dag van de Nederlandse wijngaardeniers op zondag 27 september. Ook de Groesbeekse wijngaardeniers openen dan hun poorten. Uniek daarbij dit jaar is de opening van het wijnchateau bij Wijnhoeve de Heikant.

Winnende wijnen
Groesbeek is met haar 10 hectare wijnbouw de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste wijndorp van Nederland. De wijngaarden liggen in de prachtige Groesbeekse heuvels. De specifieke bodem, gecombineerd met de nieuwste druivenrassen, maken het mogelijk om in dit klimaat goede wijnen te maken. De Groesbeekse wijnen vielen dan ook al diverse malen in de prijzen. Zo won Wijnhoeve de Colonjes afgelopen jaar tijdens internationale wijnconcoursen zowel goud met haar witte wijn de Cabernet Blanc 2007 als met haar rode wijn de Regent Barrique 2006.

Het laatste weekend van september belooft een mooi wijnweekend te worden! Voor het laatste nieuws over het programma kunt u kijken op www.nederlandsewijnfeesten.nl.

Lees ook:26-28 september zijn de Nederlandse wijnfeesten
Lees ook:Nationale Wijnweek 2012
Lees ook:Nederlandse Wijnfeesten in het Gelderse Groesbeek
Lees ook:Lustrum Nederlandse wijnfeesten
Lees ook:Nederlandse wijnfeesten komen er aan

1 Reacties // Reageer

One thought on “September: De Nederlandse Wijnfeesten

 1. vincent

  Goedendag

  Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

  We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

  Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

  Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.

  Met vriendelijke groeten

  Vincent

  http://nl.petitchef.com

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>