Turkse wijn

Ik zit nu in Turkije. Vakantie. Lekker alle wijntjes hier proeven dacht ik.

Nou, dat heb ik gedaan. Niet moeilijk trouwens, want ze hebben hier geen buitenlandse wijn. Haha. Ik begin altijd met de witte. Niet echt lekker. Roses, heeeel vies. Rode, wrang en zonder smaak. Bubbels zuur en droog.

Bagger dus. Alles. En geloof me, ik heb alles geproefd.

Je mag van de islam ook geen wijn drinken. Maar de jeugd doet dat wel. Bier dan vooral, en cocktails en sterke drank (Raki vooral). Logisch, want ze weten niet wat goede wijn is.

Ik ben terug bij de witte wijn. Die is nog het best te drinken. Angora heeft mijn voorkeur. Hou ik wel binnen. Maar goed, ik kan Turkse wijn dus ook niet echt aanraden. De labrador hier vindt dat ook.

Lees ook:Wat is Oranjebitter?
Lees ook:Hoeveel wijn mag ik invoeren?
Lees ook:In Noorwegen mag je nu meer drinken
Lees ook:Cocktails met wijn
Lees ook:Jongeren massaal aan de alcohol

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Turkse wijn

 1. Michaël

  In 2004 ook in Turkije geweest en op zoek naar lekkere wijnen. Helaas moesten wij ook concluderen dat er geen lekkere Turkse wijnen bestaan. Onderstaande foto geeft aan wat wij ervan vonden.

  [IMG]http://img.photobucket.com/albums/v316/mrjones/Foras/kutman_wine.jpg[/IMG]

    /   Reply  / 
  1. jempi welkenhuyzen

   Beste mensen, er wordt al water in wijn veranderd in deze gebieden voor Christus, meer nog de Carrignan en Alicante druif is vanuit Turkije naar Frankrijk terug gebracht toen men daar de phylloxera ziekte had en geen stokken meer kon krijgen. Ik heb een tip voor jullie. De toegankelijke Doluca, waarvan ze een hele plas maken, maar dus voor algemene consumptie zeer toegankelijk. Of probeer eens het jonge wijnhuis Bilgeler 7 in de buurt van Camlik. Ze hebben momenteel een Chardonnay, een assemblage van Cabernet Sauvignon, Merlot en Shiraz en een monocepage Shiraz 2011. Er liggen nog vier wijnen te wachten op vat, die waarschijnlijk volgend jaar aan bod komen, zoals o.a. een monocepage Merlot. Dus wie van bagger spreekt en beweert alles te hebben geproefd, mag zich wel wat bescheidener opstellen. Succes

     /   Reply  / 
 2. Jaap

  Ik deel je mening zeker niet. Er zijn wel degelijk goede Turkse wijnen. Bezoek http://www.turksewijn.nl en laat je verrassen. Kijk ook eens naar de referenties die hier staan van een aantal bekende wijnschrijvers.
  Daarbij adviseer ik om niet de goedkope wijnen (zoals Angora) maar een wat duurdere zoals de Sarafin’s en Karma’s van het wijnhuis Doluca in je onderzoek mee te nemen.
  Verneem dan graag je reactie.

    /   Reply  / 
 3. wim barmentloo

  Hoezo wijnkenner. Als jouw kennis van de Turkse wijn zich beperkt tot Angora dan is het heel droevig gesteld met a) jouw wijnkennis in het algemeen (zie onder meer de meningen van echte wijnkenners/schrijvers) en b) jouw kennis van Turkije in het bijzonder. Je haalt er zaken bij die niets maar dan ook niets met Turkse wijn van doen hebben. (de jeugd drinkt enz…). En geen buitenlandse wijn in Turkije te krijgen?? Dommer kun je niet zijn! Maar in Turkije zal ik per streek genieten van de bijzondere wijnen daar, (bv vlak bij Efese ligt Sirince).

    /   Reply  / 
 4. S

  Turken maken geen goeie wijn! Het enige wat ze kunnen is schapie slachten voor kebab en wc poetsen dus jullie moeten allebei niet zo trutten!

    /   Reply  / 
  1. wim barmentloo

   op onzinnig geleuter antwoord ik niet.
   Slechts breng ik onder je aandacht dat op de economische wereldranglijst Turkije Nederland zowel in reeele zin als gerelativeerd naar het aantal inwoners Nederland en bv ook Italie al ruimschoots is gepasseerd. Daarnaaast is de Turkse wijngeschiedenis al even wat langer als die van zogenaamde gerespecteerde wijnlanden.

     /   Reply  / 
 5. Egemen

  Jullie kunnen alleen maar mensen zwart maken. Volgens mij hebben jullie geen verstand van wijn.
  Maar vergeet niet blaffen de honden bijten niet, WOEF.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>