Win een wijn DVD

Win de Big Wine Adventure DVD!

Top Gear presentator James May en de bekende wijnschrijver
Oz Clarke op ontdekkingstocht door de Franse wijngebieden in BIG WINE ADVENTURE IN FRANKRIJK (bekend van de BBC)

Doe mee aan de prijsvraag…

Voor de prijsvraag, zie hieronder… 

Top Gear presentator James May drinkt, naast bier, ook wel eens een glas wijn en wil op een leuke manier meer over wijn te weten komen. Om zijn wijnkennis uit te breiden toert hij samen met de bekende wijnschrijver Oz Clarke een maand door de Franse wijngebieden in een oude Jaguar XJS.

Zie hier de ingrediënten die de door de BBC uitgezonden en zeer goed bekeken TV-serie BIG WINE ADVENTURE IN FRANKRIJK zo onweerstaanbaar maken. Op onderhoudende en geestige wijze nemen Oz en James de kijker mee naar bekende en minder bekende wijnmakers,  wordt er (veel) wijn geproefd, zijn ze het af en toe grondig met elkaar oneens en kibbelen  over wie er mag rijden.

Ondertussen komen allerlei wetenswaardigheden over wijn en wijn maken aan bod. Zo brengen ze in Bordeaux een bezoek aan verschillende wijnproeverijen, nemen ze in de Languedoc een kijkje bij de productie van wijn, wordt de keuze van de juiste wijnen bij het diner in de Provence onder de loep genomen en  houden ze de verschillende druivensoorten tegen het licht in de Rhônevallei.
Oz wil in de ogen van James nog weleens doordraven over wijn terwijl James meer denkt in ‘lekker’ en ‘vies’. Het resultaat van dit unieke ‘terroir’ is een zeer onderhoudende leuke serie met veel wijninformatie en -inspiratie.  Een absolute aanrader voor alle liefhebbers van een goed glas wijn, lekker eten en natuurlijk de prachtige Franse wijngebieden.

Vanaf 13 maart is BIG WINE ADVENTURE IN FRANKRIJK als 2 DVD Box te koop. Distributie: B-motion b.v.
 

Prijsvraag:

Vertel ons:

1 Waarom je James May van Top Gear zo leuk vindt.

2 Waarom je Oz Clarke zo'n goede wijnexpert vindt.

De 3 beste inzendingen krijgen een DVD thuisgestuurd. Mail naar [email protected]

Lees ook:Divino Tuscany, het wijnevenement van James Suckling
Lees ook:Bollinger 002 for 007
Lees ook:Nederlandse wijnblogger voor de roadtrip door Franse wijngebieden is bekend
Lees ook:De 57ste Horecava
Lees ook:

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Win een wijn DVD

  1. Eemland Wijnen

    Het prachtige van dit duo is dat zij inzicht geven in de wijnwereld vanuit het oogpunt van een kenner en een “leek”. Zo is het dus voor ieder wat wils. Iedereen begrijpt het en heeft er gevoel bij. Je ziet nu een tendens in de wijnwereld dat ook mensen die zich uitdrukken met een lekkere of niet lekkere wijn zich durven te uiten. Fantastisch! Daarom beveel ik dus veel mensen ook aan om naar Travel Channel te kijken. Alles gaat over reizen, maar daarbij ook cultuur en veel programma’s met wijn! Dan krijgt je Verdejo opeens een hele andere smaak. Groeten http://www.eemlandwijnen.nl

      /   Reply  / 
  2. Jaap Huisman

    Een combinatie van echte wijn liefde en autoliefde

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>