Weer klacht tegen Wijnvoordeel.nl

De Stichting Alcoholpreventie (STAP) heeft bij de Reclame Code Commissie (RCC) een aanklacht ingediend tegen de website Wijnvoordeel. In de aanklacht schrijft directeur Ir. W.E. van Dalen: 'Wijnvoordeel adverteert op haar site met "gratis wijnpakketten" die iedereen ontvangt bij het aanmelden van 10 nieuwe mensen op de gratis nieuwsbrief van Wijnvoordeel'. Volgens de STAP is dit in strijd met artikel 20 uit de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken. STAP verzoekt de RCC een strenge sanctie op te leggen, zoals een geldboete.

'Als deze aanklacht terecht is, zou dat betekenen dat alle bedrijven die relatiegeschenken weggeven met daarin een fles wijn in overtreding zijn', reageert directeur Tulner van Wijnvoordeel 'Daarnaast krijgt heel Nederland voortaan een fles appelsap in hun kerstpakket in plaats van een lekkere fles wijn. Deze aanklacht is in één woord bespottelijk'. Eerder dit jaar diende STAP en de Stichting Verantwoord Alcoholgebruik (STIVA) ook al een klacht in over het te goedkoop verkopen van wijn door Wijnvoordeel.

De Reclame Code Commissie doet op 13 november 2007 uitspraak

Bron: Twinkle

Lees ook:Opnieuw reclameklacht tegen internetwijnhandel
Lees ook:Aanklacht tegen web wijn winkel!
Lees ook:Minister Veerman steunt EU plannen
Lees ook:Verbunts voorjaarsproeverij op Landgoed Salentein
Lees ook:Punch van appel en cava

1 Reacties // Reageer

One thought on “Weer klacht tegen Wijnvoordeel.nl

  1. J. van den Berg

    De service van Wijnvoordeel is prima. Maar de wijnen… komen de soms wat opgeblazen beloften volledig na. De Barolo is een defitig, bijna statig feest, de goedkopere Franse wijnen (Minervois) zijn allemaal in twee woorden: verrassend lekker.
    Ga zo door Wiujnvoorde.
    Jan van den Berg, Gouda

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>