Nog meer Nederlandse wijn in de vliegtuigen van KLM

Eerder al had de KLM de wijn van De Linie in het vliegtuig gegooit (om te drinken).

Nu neemt de KLM de wijn Schouwen Druiveland Blanc op in het assortiment voor de business class.

RTL heeft ook een leuk filmpje gemaakt over deze wijngaard.

 

Wijnhoeve de Kleine Schorre in het Zeeuwse Dreischor heeft een contract gesloten met KLM. Het bedrijf gaat bijna 8000 flessen wijn aan de vliegmaatschappij leveren.

Dit bevestigde de eigenaar van de Kleine Schorre vrijdag. Een van de inkopers van KLM kreeg vorig jaar in een hotel de wijn van het bedrijf voorgezet. Die vond hij zo goed smaken dat hij de wijn wilde inkopen voor in het vliegtuig. De oogst van 2005 was echter te klein om voldoende flessen te leveren. De oogst van 2006 was wel toereikend.

Op 10 oktober tekenen KLM en de wijnhoeve een contract. De naam van de wijn die op Schouwen-Duiveland is geproduceerd, is Schouwen Druiveland blanc 2006. De wijn, een droge witte, zal te bestellen zijn op alle lijnen in de businessklas van KLM.

Met 6 hectare wijngaard is de Kleine Schorre een van de grotere wijnbedrijven van Nederland. Per jaar bestaat de oogst uit ongeveer 50.000 kilo druiven.

Lees ook:Feest op De Kleine Schorre
Lees ook:Nieuwe oogst Kleine Schorre
Lees ook:Open dag in de wijngaard
Lees ook:Wijn uit Puttershoek vandaag gepresenteerd
Lees ook:BoerBoudewijn voor Nederlandse wijnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>