Alcohol schaadt uw gezondheid!

 Vanaf 2009 staat op flessen bier, wijn en sterke drank in Finland verplicht een gezondheidswaarschuwing.

Dat heeft het Finse ministerie van gezondheidszorg vrijdag bekendgemaakt. Geïmporteerde bier en wijn wordt hierdoor zeker een euro per fles duurder, waarschuwde de Finse federatie van brouwerijen.

Alcoholmisbruik is volgens de regering momenteel doodsoorzaak nummer 1 onder de Finnen. Alcohol veroorzaakt 17 procent van de sterfgevallen van mannen tussen de 15 en 64 jaar en is daarmee voor de eerste keer dodelijker dan hartziektes, blijkt uit overheidscijfers. De dood van 10,5 procent van de vrouwen is gerelateerd aan alcohol.

In het weekend is ongeveer de helft van de patiënten die arriveren bij Finse gezondheidscentra onder de invloed van alcohol. Bij meer dan een kwart van het totale aantal mensen dat naar gezondheidscentra komt voor behandeling is alcohol in het spel.

Bron: Telegraaf

Lees ook:Jongeren massaal aan de alcohol
Lees ook:Recordprijs voor oudste champagne
Lees ook:Franse wijn gaat verder achteruit
Lees ook:Wijn en beleving
Lees ook:Nieuw: Sophie & Sophie

1 Reacties // Reageer

One thought on “Alcohol schaadt uw gezondheid!

  1. dark messenger

    Wel raar dat “doodsoorzaken nr 1″ steeds zaken zijn waar men steeds meer taks kan op heffen.
    Ofwel is het tabak ofwel alcohol. Als de overheid dan toch zo met onze gezondheid begaan is, dat ze het dan verbieden. Maar ja, dan verdien je er niets meer aan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>