Druiven plukken 4

 

En nog steeds komen er verzoeken binnen voor vrijwilligers om te druiven plukken.

Deze van dicht bij huis, dus leuk voor 1 dagje plukken!

Bij Wijngaard Domein Hof in Dieren.

Druivenplukken

A. den Doolaard schreef er een boek over, in de jaren zeventig romantiseerden de hippies het, in de jaren negentig deden de Yuppies het en tegenwoordig? Tegenwoordig is toch alles gemechaniseerd?

Druivenplukken in Frankrijk, wie denkt er niet aan. Iedere ware wijnliefhebber zou het eens in zijn/haar leven hebben moeten doen. Voelen hoe die prachtig volle en rijpe trossen met witte en blauwe druiven losgeknipt worden van de plant. Ze zitten barstenvol met sap, suikers en smaak. Maar ja, Frankrijk is zo ver weg en ze verwachten dat je toch wel een weekje blijft daar, die Franse wijnboeren. Dus het blijft ook dit jaar weer een droom, net als al die vorige jaren….

Maar, inmiddels hoef je voor de druivenoogst helemaal niet meer zo ver naar het zuiden. In ons mooie kikkerland zijn zeker honderddertig prachtige wijngaarden van meer dan één hectare aangelegd. Met druivenrassen die bestand zijn tegen ons grillige klimaat en die druiven opleveren waar heel bijzondere Nederlandse wijn van wordt gemaakt. Gepassioneerd zal menig wijnbouwer u kunnen vertellen waarom zijn druiven, met zijn “terroir”, zo’n goede wijn opleveren. Maar hij zal u ook vaak even aanspreken op uw enthousiasme. Voor de druiventeelt in Nederland wordt de inzet van vrijwilligers zeer op prijsgesteld. Zowel voor het snoeien en opbinden, maar vooral voor de oogst. Vaak zal hij u wijzen op het wispelturige weer in september en oktober en de vele helpende handen die nodig zijn om de ‘prachtig volle en rijpe trossen met witte en blauwe druiven’ binnen enkele dagen te oogsten.

Komt u ook een keer een dag helpen? Onze wijngaard ligt in Dieren, zie www.domeinhoftedieren.nl .Voor de vele andere wijngaarden in Nederland kunt u kijken op: www.dewijnhoek.nl .

Domein Hof te Dieren, wijngaard
Youp Cretier

Lees ook:Nieuwe biologische wijngaard in Nederland
Lees ook:Goede vooruitzichten voor de oogst van 2006 in Frankrijk
Lees ook:Is de hoogte van een wijngaard van belang voor de smaak?
Lees ook:Gerecyclede Amarone
Lees ook:Goede jaren, slechte jaren

1 Reacties // Reageer

One thought on “Druiven plukken 4

  1. Peter

    wat vinden jullie van de rose van hof van twente?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>