Wijnoverschot in Chili!

Nadat eerder al landen als Australië en Zuid-Afrika geconfronteerd werden met wijnoverschotten, dreigt volgens het Wijn Informatie Centrum (WIC) in Den Haag nu ook Chili te maken te krijgen met een vraag die achterblijft bij de productie.

Dat is apart, want Chili is tot nu toe het beloofde land in de wijnerij geweest. Misschien dat de vele nieuwe aanplant onvoldoende kwaliteit oplevert? 

Volgens recente cijfers zou het land met een onverkochte voorraad van 300 miljoen liter zitten. Mogelijk neemt dit volume na de oogst 2007 toe tot 500 miljoen liter, zo voorspelt het WIC. Evenals in Australië is de aanplant in Chili de afgelopen jaren spectaculair gegroeid. Nog niet al te lang geleden zijn zelfs plannen gelanceerd voor een nog verdere uitbreiding daarvan. De nu stagnerende afzet zou daar wel eens stokje voor kunnen gaan steken.

Lees ook:Wijnexport in 2010 flink gegroeid
Lees ook:Droogte in Australie
Lees ook:Oogstbericht Australie
Lees ook:Export wijn uit Duitsland groeit met 4%
Lees ook:Oogstbericht Duitsland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>