Wijnmuseum gratis op 15 april

Eerder hebben we al de verlenging van de kurketrekker tentoonstelling gemeld, maar nu is het nog gratis ook!

Nederlands Wijnmuseum Arnhem, op zondag 15 april open én gratis te bezoeken!!!
Nederlands Wijnmuseum Arnhem
op zondag 15 april open én gratis te bezoeken!!!

Eén keer per jaar is het Nederlands Wijnmuseum Arnhem ook op zondag geopend en wel tijdens het museumweekend! Heeft u al zo vaak het idee gehad om dit museum eens te bezoeken dan is het wellicht nu een geschikt moment.

De kunst van het waarnemen
Het thema van het museumweekend 2007 is "de kunst van het waarnemen" en dat onderschrijven wij van harte. Kijk en leer te zien, ruik en proef, voel en luister. Wijn leent zich hier uitstekend voor. Door vaak en bewust te proeven leert u veel en zult u de verschillen opmerken tussen goede en uitstekende wijn.

Ter ere van het Museumweekend organiseert het naastgelegen wijnkopershuis Robbers & van den Hoogen zijn grootste voorjaarsproeverij. Uiteraard zijn er voldoende deskundigen aanwezig om u te adviseren bij uw keuze en u meer te vertellen over het proces van druif tot wijn.

Op de drempel naar het zomerseizoen kunnen de bezoekers van de proeverij kennismaken met een keur aan frisse, frivole en fruitrijke witte en roséwijnen die het leven zo kunnen veraangenamen. De geur en smaak zullen de proevers doen verlangen naar de zonnige bestemmingen waaraan zij goede herinneringen hebben. Men krijgt als het ware een voorproefje op de vakantie! Daarnaast staat er een niet onaanzienlijk aantal flessen interessante rode wijn geopend, niet alleen de vertrouwde namen, maar ook een aantal nieuwe aanwinsten uit ondermeer Italië en Argentinië . Bovendien kunt u enkele beloftevolle rode wijnen van de oogst 2006 proeven.

De entree tot het wijnmuseum is gratis, echter de kosten voor deze proeverij inclusief bezoek aan de kelders bedragen  € 12,00 incl. BTW . Een aankoop ter plekke, al vanaf 12 flessen, betekent echter voor u teruggave van uw entreebedrag.

U kunt onaangekondigd komen binnenwandelen en u én uw wijnvrienden zijn meer dan welkom!

Openingstijden tijdens het museumweekend:
zaterdag 14 april           13.00-16.30 uur
zondag 15 april 13.00-16.30 uur          normaal gesloten op zondag!
Adres:
Nederlands Wijnmuseum Arnhem        Velperweg 23 Arnhem
026-4424042                                      E-mail: [email protected]

 

Lees ook:Wijnmuseum neemt deel aan NL Doet
Lees ook:Kunst over wijn
Lees ook:Eerste oogst in miniwijngaard Wijnmuseum
Lees ook:Proeverij met terrasje na
Lees ook:Nieuwe tentoonstelling in het wijnmuseum Arnhem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>