De schroefdop

We hebben weer een fijne episode over de kurk vs schroefdop discussie.

Een stel Britten hebben de schroefdop afgekraakt door een onderzoek te doen waaruit blijkt dat X percentage naar rotte eieren ruikt.

Nu moet iemand daar weer op reageren natuurlijk. Lees hier. Leuk gevecht…

 

Lees ook:Schroefdop of kurk?
Lees ook:Enquete over kurk of schroefdop
Lees ook:Ruik jij altijd aan de kurk?
Lees ook:Meer kurk discussies…
Lees ook:Een kurk van glas

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “De schroefdop

 1. Joost

  Kan me niet schelen. Hier in Australie (Barossa) gaat de meeste wijn onder de schroefdop, vooral wit natuurlijk, maar rood komt snel op. vrijwel alle wijn die je hier koopt moet je ‘direct’ drinken, dus kurk heeft geen zin. Overigens Ik ga wekelijks naar de wijnboer om de hoek met mij plestik jerrycan en die vult hij rechtstreeks uit het stalen vat.Absoluut niks mis mee en het is uitstekende kwaliteit. (Nou zullen er mensen zijn die zeggen: wijn uit een jerrycan…..??? bah)Keurige wijn voor een keurige prijs hoeft geen fles met kleurig etiket en een kurk.

  Joost

    /   Reply  / 
 2. Hans

  Hi Joost,

  Ik heb me zelfs een keer laten vertellen dat jullie in Australie 70% van de verkochte liters in bag in box kopen.

  Zou dat kunnen kloppen?

  Groet, Hans

    /   Reply  / 
 3. Joost

  In Australie wordt een deel van de wijn -70% lijkt me wat erg overdreven- verkocht in zgn casks. Karonnen verpakking met een plastic/aluminium zak. Variaties tussen de 2 en 5 liter. Een aanzienlijk deel van deze casks is echt ‘plonk’ (Pinard zouden de Fransen zeggen). Maar deze doet het erg goed bij de groep die alleen maar geinteresseerd is in het alcoholgehalte.(wat wil je dan ook met 5 liter voor ongeveer 5 euro). Maar ook keurige tafelwijn gaat in die verpakking, dan zo’n 2 liter voor ongeveer 8 euro. Niet zozeer voor de kenner/liefhebber, maar voor de zondag met wat vrienden rond de barbeque bijvoorbeeld. En fles wordt hier hoger belast dan een karton.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>