Warme weer bedreigt ijswijn

 

Door de warme winter wordt de oogst van de ijswijn (icewine) bedreigd.

Ik vind het altijd grappig om te zien hoe fanatiek de fans van ijswijn zijn.

Die zweren er echt bij. Ik heb dat zelf niet zo. Ik vind andere dessert wijnen ook lekker, maar de prijzen van ijswijn zijn omhoog geschoten omdat er een ware rush op is.

Lees hier een alarmerend bericht voor deze fans.

De druiven moeten eerst bevriezen voor je kan oogsten voor ijswijn, en het is in Nederland ook nog niet onder de 10 graden geweest deze winter…

Lees ook:Speculeren met druiven
Lees ook:Waar vind je verkoeling als het buiten heet is?
Lees ook:Accijns omhoog?
Lees ook:Wat is ijswijn?
Lees ook:Late vorst goed voor ijswijn

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Warme weer bedreigt ijswijn

 1. Han de Swart

  Warme weer bedreigt ijswijn.
  Door het warme weer wordt de oogst van de ijswijn bedreigt, ja, lees goed, bedreigt met een t.
  Moet dus met een d !!!
  Let toch eens wat beter op, sufmuts !

    /   Reply  / 
 2. Hans

  oops… is nu verbeterd

    /   Reply  / 
 3. Maud

  Ik vroeg me af of iemand me kan vertellen waar ik ijswijn kan kopen, en dan het liefst de Canadese. Of eigenlijk elke behalve Duitse. Mijn vader is een ernorme wijngek en -kenner en binnenkort is hij jarig. Ik wilde eens wat bijzonders doen en hoorde over ijswijn. Toevallig weet ik dat hij tot nu toe alleen de Duitse nog heeft, dus ik hoop dat iemand mij kan vertellen hoe ik aan een andere kom! Alvast bedankt!
  Ps, ik weet niet of ik dat hier wel neer moest zetten, maar ik hoop maar dat de boodschap overkomt.

    /   Reply  / 
  1. Eddy

   Maud,
   Canadese ijswijn is heerlijk, een goede keuze.
   Kopen kun je er in Nederland maar een paar. Canadafood.nl voert ze in. Op de website kies je verkoopadressen en dan speciaalzaken. Je krijgt dan een lijst met adressen door heel Nederland, wellicht zit er een bij jou in de buurt.
   Het Gouden Glas in Utrecht hebben er ook een paar van Canadafood maar zijn bereidt die wijn te bestellen die jij graag wil.
   Fijne Kerst
   Eddy

     /   Reply  / 
   1. Domein Hof te Dieren, wijngaard

    Beste Maud,

    Wellicht leuk om een Nederlandse ijswijn cadeau te doen. Wij maken sinds een aantal jaren (in een zeer kleine oplage) ijswijn. In slechte winters (lees te warme) maken we de ijswijn Artificieel.
    November 2010 hebben we voor het eerst echte ijswijn kunnen oogsten. De vroeg invallende winter heeft op 26-11-2010 voor ons circa 50 liter most opgeleverd. Deze verwachten we in mei 2011 als Nederlandse IJswijn te kunnen leveren!

    Groet,
    Youp Cretier
    Wijnboer

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>