22 april Nieuwe Wereld Proeverij

Beetje vroeg om aan te kondigen, maar ja…

Hier alvast de gegevens… 

Op zondag 22 april 2007 organiseert Perswijn voor de vijfde keer "Ontdek de Nieuwe Wereld". Het is de  grootste proeverij van wijnen van buiten Europa. Dat deze wijnen steeds populairder worden blijkt wel uit de cijfers: 27% van onze nationale wijnconsumptie.  Dat was tien jaar geleden 4%. Niet eens een extreme groei als we zien dat in de UK ca. 50% uit de Nieuwe Wereld komt.  

Er valt nog steeds veel te ontdekken in deze wijnlanden. Deze grote overzichtsproeverij is dan ook uitdagend en verrassend. Ook dit jaar zullen meer dan 200 wijnen van meer dan 50  bekende en minder bekende producenten te proeven zijn! Zij begeleiden u langs landen als Zuid Afrika, Argentinië, Chili, Californië, Australië en Nieuw Zeeland. Ook de opkomende landen zoals Canada en Israël komen aan bod.

Het Palace Hotel in Noordwijk zal weer het decor vormen van deze mondiale wijnreis in één dag. De vorige evenementen trokken meer dan 600 bezoekers. Ook zal er weer een wedstrijd zijn van de beste wijnen van een druivenras. De bezoeker kan zelf de beste 10 wijnen meeproeven op de wedstrijdtafel. Naast de grote proefzaal is het mogelijk om tegen een meerprijs speciale proeverijen en masterclasses bij te wonen. Deze laatste worden door de producent zelf gegeven.
De entreeprijs voor de proeverij bedraagt € 14,50. Het is voor bedrijven/groepen is het mogelijk om tegen gereduceerd tarief voor relaties of werknemers toegangskaarten te verkrijgen. Vraag hierover informatie, het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijving via deze site zal vanaf eind januari mogelijk zijn.

Plaats             :           Palace Hotel te Noordwijk
Datum           :           22 april  2007
Tijd                 :           12.00 – 17.30 uur
Entreeprijs    :           € 14,50
Informatie      :           www.wijnpers.nl/ontdek

Het is aan te raden bijtijds te komen i.v.m. de drukte. Tegen gereduceerd tarief is er betaalde parkeergelegenheid onder het hotel. Met het openbaar vervoer is het hotel te bereiken met buslijn 40 vanaf Station Leiden.

"Ontdek de Nieuwe Wereld" wordt georganiseerd door uitgeverij De Wijnpers, verantwoordelijk voor wijntijdschrift PersWijn. PersWijn is met een oplage van 12.000 en meer dan 25.000 lezers het grootste wijntijdschrift binnen de Benelux.. In de komende edities van Perswijn zal aandacht besteed worden aan geselecteerde deelnemende producenten.

Data overige proeverijen:

Rosé aan Zee                  9 – 10 juni 2007  Beachclub De Oase te Scheveningen
Klassiek Europa             oktober 2007   
Champagne aan Zee     november 2007

Lees ook:22 april Nieuwe Wereld wijnen in Noordwijk
Lees ook:Grote Nieuwe Wereld Proeverij
Lees ook:Masterclasses Nieuwe wereld op 22 april
Lees ook:25 mei Grote proeverij in Amsterdam
Lees ook:Masterclasses Nieuwe Wereld [Persbericht]

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>