Morgen komt de Beaujolair Primeur

Het is weer zover!

Het feest van de Beaujolair Primeur is morgen!!!

Het jaarlijkse tafereel opent de jacht naar wijn uit het jaar 2006 (van het noordelijke halfrond dan, uit Zuid Afrika hebben we de 2006 al lang).

Sommige boze stemmen zeggen dat Beaujolais Primeur geen echte wijn is maar chemische shit. Nou, het blijft een slobberwijn natuurlijk, maar zeker niet in de categorie Gluhwein. Het is lekker fris meestal. Koud drinken is ook een goeie…

Op de internationale luchthaven van Tokio-Narita zijn vrijdag de eerste kisten Beaujolais Nouveau 2006 aangekomen. Dat meldden luchtvaartbronnen.
In totaal kwam op de luchthaven 30.000 ton wijn aan die onder de Japanse wijnhandelaars verspreid zal worden. Die handelaars zullen de flessen wijn op hun beurt vanaf donderdag 16 november te koop aanbieden. De Japanners zijn de eerste die de nieuwe Beaujolais zullen proeven. Volgens kenners smaakt hij "fruitig en licht bitter". Tien jaar geleden waren de flessen Beaujolais Nouveau enkel te verkrijgen in Japanse restaurants. Nu wordt de wijn ook verkocht in supermarkten.

Lees ook:Beaujolais Party nieuwe stijl rukt op
Lees ook:Le Beaujolais est arrivé!
Lees ook:Het einde van de Beaujolais Primeur ?
Lees ook:James Suckling spuugt ook op de Beaujolais
Lees ook:Wijn, de Beaujolais Primeur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>