Gratis wijn proeven op 12 november: wijnveiling

Veilinghuis Glerum organiseert op 12 en 13 november weer een wijnveiling. De veiling is gevarieerd en aantrekkelijk geprijsd.

Behalve alle top wijnhuizen en producenten, de zeer uitgebreide collectie Mouton Rothschild, zit deze veiling ook vol verrassingen voor een lagere prijs.

Er zijn heel wat interessante verzamellots, bestaande uit verschillende jaargangen of wijnhuizen, die erg aantrekkelijk zijn voor de beginnende wijnproever, maar ook voor de ervaren wijnfanaat.

Proeven: Zondag 12 november, 13.00 uur

Veiling: Zondag 12 november, 14.00 uur (Lot 1 – 500)

Maandag 13 november, 19.30 uur (Lot 501 – 868)

Op zondag 12 en maandag 13 november zal wederom de wijnveiling worden georganiseerd. Deze tiende ‘editie’ bevat een zeer aantrekkelijk aanbod en is, zoals ieder halfjaar, opnieuw in kwaliteit gestegen.

Net als vorig jaar november zal een uitgebreide collectie Château Mouton Rothschild worden aangeboden. Deze verzameling uit particulier bezit, jaargangen 1964 t/m 2000, bestaat uit losse flessen, complete kisten en een partij magnums.

Ook het ruime assortiment flessen Château Pétrus en de verschillende lots van het huis d’Yquem behoren tot de top van deze veiling.

De veiling zal beginnen met een honderdtal lots Bourgogne, waarvan de meeste gemaakt door zeer bekende producenten. Ook een Assortimentskist Domaine de La Romanée-Conti uit 1996 zal worden aangeboden.

De rubriek Bordeauxwijnen is deze keer bijzonder groot en bestaat met name uit geklasseerde wijnen. Voor de ‘geïnteresseerde proever’ zijn ook enkele verzamellots opgenomen waarin diverse jaargangen of wijnhuizen vertegenwoordigd zijn.

De overige Franse wijnen zijn afkomstig uit o.a. Elzas, Rhône, Champagne, Provence, Loire en Languedoc.

Binnen de overige Oude Wereldwijnen is Italië deze keer sterk vertegenwoordigd, maar ook landen als Portugal, Oostenrijk en Duitsland komen aan bod.

De Nieuwe Wereld bestaat deze keer uit een kleine selectie moderne wijnen.

De veiling zal worden afgesloten met een prachtige aanbod Port en enkele destillaten.

Op zondag 12 november, vanaf 13.00 uur, zal het mogelijk zijn een selectie van de aangeboden wijnen te proeven. Om 14.00 uur zal het eerste deel van de veiling (Lot 1 – 500) van start gaan, welke op maandagavond, om 19.30 uur, zal worden vervolgd.

De catalogus is inmiddels online in te zien. Vragen: Talita Teves, tel. 020–3012956 of een e-mail sturen naar [email protected].

Lees ook:14 dec gratis wijn proeven bij wijnveiling
Lees ook:25 nov Wijnveiling bij Glerum
Lees ook:Nieuw wereldrecord prijs Mouton
Lees ook:Gratis wijn: Wijnveiling bij Glerum “de allerleukste veiling van het jaar”
Lees ook:Aroma-workshop op Château Suduiraut

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>