Vandaag was de eerste veiling van Winefield

Vandaag was de eerste veiling van het nieuwe wijnveiling huis Winefield’s.

Ik kon zelf niet, maar mijn schoonvader wilde wel wat kopen en was de eerste die initiatiefnemer Milan Veld vandaag een hand drukte. Volgens mijn schoonvaders waren de prijzen beduidend lager dan bij Christie’s met toch een erg goed assortiment.

Hij heeft een collectie wijnen gekocht, waaronder bijvoorbeeld een Chateau La Gurque 1959 voor 40 euro (geen geld zeg ik), die hij op DIT moment aan het drinken is. Geheel volgens de brochure waren de etiketten wat vergaan, maar de wijn is verrukkelijk!

Mijn schoonvader vond het een goede veiling, rommelig genoeg om toegankelijk te zijn voor de normale mens… Geen hoge heertjes gehalte dus.

Ik heb Milan nog even gebeld en hij was net klaar met opruimen en hij was blij: "Bijna alle Mouton is eruit gegaan, er werd veel geboden, 10 dec is de tweede veiling en gaan we flink uitpakken, met een verrassing."

Ik denk dat Milan duid op een soort kerstproeverij.

Winefield’s lijkt de wijnveiling voor de gewone man te worden. Volgende keer ga ik samen met mijn schoonvader.

Lees ook:Nederlandse eerste veilinghuis dat alleen in wijn doet geopend
Lees ook:Nieuw wereldrecord prijs Mouton
Lees ook:Wijnveiling
Lees ook:14 dec gratis wijn proeven bij wijnveiling
Lees ook:Nieuwe wijnveiling van Winefields op 23 september

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>