EU ministers zijn het oneens

Politiek gelul weer, dus even een kort berichtje.

De ministers van landbouw van de EU hebben zich gebogen over de hervormingsvoorstellen van de commissaris voor de wijnbouw in Europa.

En guess what: ze zijn het niet eens met elkaar.

Frankrijk tegen Duitsland, Duitsland tegen Italie, afijn er gebeurt voorlopig weer niets…

Agriculture ministers agree to disagree
European agricultural politicians are fighting over the planned reform of EU wine regulations. While there is a basic willingness to reach an agreement, so far all sides are standing fast on their special interests.

A meeting of agruculture ministers and their deputies in Brussels made clear the various differing standpoints. For instance, France has rejected the proposed uprooting of 400.000 hectares of vineyards over the next five years, while Germany will not agree to a ban on chaptalisation. Even the use of oak chips, which has long since been agreed to in principle, is being rejected by the Germans, which in turn has upset the Italian delegation.

At an inter-state level, there is little wilingness to drastically reduce subsidies for wine producers. Even the Finnish council president is unclear as to the terms of a possible compromise, although Finland as a non-wine-producing member has the advantage of being impartial in the matter.

Lees ook:Nieuwe Europese WijnWet is erdoor!
Lees ook:Mosel-Saar-Ruwer wordt Mosel
Lees ook:Europees parlement: chapitaliseren mag
Lees ook:La Mancha is hot
Lees ook:Minister Veerman steunt EU plannen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>