De vorm van het wijnglas

Maakt de vorm van het wijnglas uit in de smaak?

Ik vind van wel.

Ik heb enorme grote wijnglazen en ben ervan overtuigd dat ik daarin de wijn het beste ruik. Ik heb ook kleine wijnglazen voor de huiswijn, die ik altijd in huis heb. De onder de 5 euro wijn die ik niet alleen aan mijn vrienden schenk die een goede wijn niet waarderen , maar ook zelf door de weeks drink. Die huiswijn, die is natuurlijk prima, maar die wil je niet echt ruiken. Dan drink je hem namelijk niet meer…

Maar de goede wijn ruik je toch veel beter in grote glazen, waarin je de wijn goed kan ronddraaien. En bij voorkeur met een smaller wordende bovenkant voor de concentratie van de geur.

Dit is natuurlijk absoluut niet wetenschappelijk onderlegt en dit gevoel van hoe het hoort wat ik heb, heb ik alleen maar ontwikkeld omdat mensen mij dat hebben aangepraat. En ik voel me er al jaren confortabel bij…

Het idee dat een Bordeaux in glas A en een Bourgogne in glas B en een Chardonnay weer in glas C moet, dat heb ik nou weer helemaal NIET.

Grappig is dat eigenlijk. Ik weet ook niet waarom dat zo is. Het enige wat ik kan bedenken is dat de Riedels dat graag zo willen, want dan moet je HEEEEEL veel glazen kopen.

En als ik naar mijn schoonvader kijk, dan heeft Riedel gelijk. Mijn schoonvader heeft een ENORME kast met wijnglazen en op een avond worden er minstens 4 glazen per persoon uit die kast getrokken.

Lees ook:Italie vs Frankrijk
Lees ook:Wijnglazen, hoe houd je ze schoon?
Lees ook:Lekker weer voor witte slobberwijn
Lees ook:Muzikale glazen
Lees ook:Vandaag was de eerste veiling van Winefield

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>