Een kurk van glas

De discussie over kurk of schroefdop is nog lang niet over. Kijk maar hier en hier.

Enter de glazen kurk.

Nieuwe uitvinding.

Ik heb hem nog nooit gezien maar ben erg benieuwd.

Lees hier het hele artikel.

Lees ook:Ook de kurk industrie innoveert!
Lees ook:Schroefdop of kurk?
Lees ook:Meer kurk discussies…
Lees ook:Enquete over kurk of schroefdop
Lees ook:De schroefdop

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Een kurk van glas

 1. Mariëlla

  De Vinolok is in Nederland al her en der gesignaleerd. Diverse Oostenrijkse wijnen zijn gesloten met zo’n glazen stopje, evenals de wijnen van Christian Koehly uit de Elzas. Deze Amerikaanse versie heb ik zelf nog niet gezien, de Europese Vinolok ligt al weer enige maanden tussen de ‘andere’ kurken in mijn verzameling.

    /   Reply  / 
 2. Patrick

  De Vinolok wordt sinds 2003 ook al in Duitsland toegepast.Zo hebben bijvoorbeeld de Rieslings van VdP Weingut St Anthony uit Nierstein vanaf 2003 deze glazen kurk. Mij bevalt deze glazen kurk prima, de fles is er perfect mee te hersluiten. Ze zijn zelfs zo praktisch, dat ik ze niet weggooi, maar gebruik om geopende wijnen te bewaren.

    /   Reply  / 
 3. jos

  nog niet gezien? Bij DirckIII is de Zantho Grüner Veltliner deze week in de aanbieding met vino-lok. En inderdaad uit Oostenrijk. Ze nemen hem vast op vertelt men en de rode variant volgt waar4schijnlijk ook

    /   Reply  / 
 4. Alexander Overdiep

  Wat mij zo boeit is dat die ‘glazen kurk’ in de handel wordt gebracht door de grootstse producent van aluminium (voor de capsules dus!)
  zie http://www.vino-lok.de

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>