Wijn wordt beter op de zeebodem

Britse onderzoeker (idioten zou ik zeggen) hebben 12 maanden geleden 600 flessen Bordeaux op de zeebodem gedumpt en hebben die vorige week opgevisd en gedronken.

De gekken beweren nu dat de wijn daardoor frisser en complexer is geworden.

Maak me gek…

Deep-sea wine tastes younger

Red Bordeaux wine that has spent 12 months at the bottom of the sea not only tastes younger, but also more complex. That is the outcome of an experiment carried out in Brittany.

An association in Saint-Malo had deposited 600 bottles of red Bordeaux off the coast of Brittany at a depth of 15 metres a year ago. The bottles, which had been subject to being moved around by the tidal flow, were retrieved yesterday. The association stated that the bottles were in perfect condition, and tasted both fresher and more complex than comparative bottles stored on land – which can also be attributed to the effect of the tides.

The ocean-matured bottles can be purchased at a price of 20 Euros each, compared to an original price of 11,50 Euros.

Source: Wein-plus

Lees ook:Oogstbericht 2006: Bordeaux, slecht
Lees ook:Eindelijk een fatsoenlijk toeristisch centrum in de Bordeaux
Lees ook:Screw the cap!
Lees ook:Vega Sicilia is altijd een topper op de veilingen
Lees ook:Uitreiking scriptieprijs tijdens de Perswijn Winterproeverij te Wassenaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>