Chateau Petrus 2000 Call oktober 2007

Het door ons al eerder aangekondigde boardoverview, is een website waar de prijzen van Bordeaux op dagbasis worden bijgehouden. Je kunt daar zien dat de klassieke top-châteaus het goed doen. Tevens staan de recensenten, die er mede de oorzaak van zijn dat deze prijsstijgingen zich voordoen, en hun respectievelijke beoordelingen erbij vermeld.

Ik heb SPSS er niet op los gelaten, maar zelfs een leek ziet de correlatie tussen de hoogte van de beoordeling van de recesenten en de opgetreden prijsstijging van de afgelopen periode. Ik zet mijn kanttekeningen bij dit hele proces. Zo is het in de wijnwereld bekend dat bijvoorbeeld Wine Spectator nou niet het meest objectieve magazine ter wereld is. Zo staat de eigenaar van Le Miccine, een klein maar beroemd chateau uit de Chianti, op niet zo’n goede voet met Marvin Shanken van WS, en krijgt daarom steevast een te lage beoordeling. Toch blijft Clifford Weaver, de eigenaar, zijn wijnen inzenden naar WS. En daar zit ‘m nou net de crux; enerzijds weet iedereen dat er maar één wijnkenner is die weet wat de consument lekker vindt, en dat is hij zelf, anderzijds stimuleert een goede beoordeling van een toonaangevende persoonlijkheid de verkopen. Dus toch maar liever wijn inzenden in een wereld met een wijnplas waarmee we het hele IJsselmeer kunnen vullen!

Volgens mij komen er daarom steeds meer mensen die de duurdere wijnen zien als postzegels. Verzamelbaar, toonbaar, en een "goede belegging". Vooral nu je steeds beter kunt zien of je “het goed hebt gedaan”, door middel van de online-prijsontwikkelingen. Het is daarom de hoogste tijd voor een volgende ontzielende stap voor wijn; de introductie van Bordeaux-opties, Bourgogne-futures, en de Beaujolais-turbo’s op een officiële wijnbeurs. Er is één groot voordeel bij een wijnbeurskrach; je kunt de wijn altijd nog opdrinken…………

Lees ook:Joep Graler in de Guide Hachette
Lees ook:Bij Wijnen&Zn in Apeldoorn ga je op voor het wijnvignet!
Lees ook:Voormalig wijnhandelaar start videoblog
Lees ook:Goede jaren, slechte jaren
Lees ook:Intensieve wijndocentenopleidingen start in maart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>