Pinot Grigio rukt op in de VS

De verkopen van Pinot Grigio in de VS zijn in 2005 gestegen met 27.7 %, volgens marktonderzoeksbureau ACNielsen. Als de trend zich doorzet zal Pinot Grigio dit jaar de witte Zinfandel van plaats 4 van de meest populaire wijnen verdringen, achter Chardonnay, Merlot and Cabernet Sauvignon.Pinot Grigio is al guderende vele jaren populair in het noordoosten van Amerika. Pinot Grigo wordt daar met name tijdens warme zomerse dagen gezien als de optimale verfrissende wijn. Niet complex, makkelijk drinkbaar koel gedronken vormt deze wijn een ideale begeleider voor de Amerikaanse salades en kreeft. Het probleem is dat de italiaanse Pinot Grigio zo populair is, dat de prijzen enorm zijn opgelopen. Volgens W. Blake Gray van de San Francisco Chronicle zijn de Pinot Grigio’s vanwege het niet complexe, simpele karakter compleet uitwisselbaar. Hij stelt daarom voor om gewoon Amerikaanse Pinot Grigio te kopen, die gemiddeld de helft goedkoper is. Lees hier meer.

Lees ook:Drew Barrymore komt met eigen wijnmerk
Lees ook:Pinot Days in San Francisco: 2005 is een goed jaar voor amerikaanse Pinot
Lees ook:90+ Pinot Grigio
Lees ook:De Oosterscheldekreeft, een nieuwe boek aan het begin van het Kreeftenseizoen
Lees ook:6000 Zinfandel fans

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>