Roerbakschotel met asperges en kip

Het aspergeseizoen is alweer enkele weken geleden losgebarsten. Ik eet ze graag lekker simpel met ei en ham, maar ook in roerbakgerechten kun je deze lichtzoekers prima gebruiken. Zelf heb ik witte asperges voor dit gerecht gebruikt, maar zeker zo goed om te roerbakken zijn de groene asperges.

Omdat het gerecht vrij pittig is, past een mooie witte Riesling met een beetje restsuiker hier goed bij. Bijvoorbeeld de Spätlese 2004 van Becker-Steinhauer met zijn fruitige en minerale tonen, die een mooi contrast geven aan het pittige roerbakgerecht.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 grote rode paprika

200 gram sugar snaps

1 courgette

500 gram asperges

1 stronk broccoli

600 gram kipfilet

kipkruiden

oestersaus

zout

peper

olijfolie

Bereidingswijze:

Snij de kipfilet in stukjes. Leg de kipfilet in een schaal en voeg vier eetlepels olijfolie en de kipkruiden toe. Verdeel de olie met de kruiden goed met de stukjes vlees, en laat de kip minimaal een half uur marineren.

Schil de asperges, verwijder de harde achterkant, en snij ze in stukken van ongeveer 3 á 4 centimeter. Zet water met een snufje zout op en blancheer de asperges. Naarmate de asperges dikker zijn, iets langer koken.

Snij de broccoli in kleine roosjes, en kook de roosjes gedurende anderhalve minuut.

Snij de paprika en de courgettes in kleine stukken.

Haal de puntjes en draadjes van de suger snaps af.

Verhit in een wok drie eetlepels olijfolie, en braad de stukjes kip aan.

Voeg nu de asperges en broccoli toe. Na 2 minuten roerbakken de paprika en courgette toevoegen. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Voeg een flinke scheut oestersaus toe en roerbak zolang, tot je de gewenste textuur van de groente hebt bereikt.

Open een fles Spätlese Riesling en schenk de wijn in. Schep de groenten en de kip op het bord en serveer het gerecht.

Santé !

Lees ook:Herfstrecept
Lees ook:Recept voor gevulde champignonhoedjes met een lichte wijn
Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Saltimbocca met een witte spanjaard
Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Spagetti met Pinot Grigio
Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Kabeljauwcreme met Chardonnay

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>