Nieuwe website over biologische wijnen

De franse vereniging Bien Boire heeft haar website nu ook in het Nederlands uitgebracht. Kijk hier.

Ze hebben 832 aangesloten domeinen en geven veel informatie over biologische wijnen.

Ik vind het niet een erg geavanceerde site, maar wie echt van biologische wijnen houdt (ik niet) kan hier vast meer mee.

Lees ook:Nieuwe Europese regels voor biologische wijn
Lees ook:Nieuwe website wijnmuseum
Lees ook:Bergeracwijnen lanceert nieuwe website
Lees ook:Nieuwe website: Puur Tafelen
Lees ook:Nieuws van Proost & Co en de biologische wijnwereld

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Nieuwe website over biologische wijnen

  1. Nicoletta

    Waarom houd je niet van biologische wijnen, als ik vragen mag?

      /   Reply  / 
  2. Hans

    Hi Nicolette,

    Tja, het is eigenlijk niet zo dat ik ze vies vind of zo, maar ik vind al dat gedoe eromheen niets. Alsof een wijn lekkerder is als hij biologisch of biodynamisch gemaakt is.

    Ik vind een wijn gewoon lekker of niet en daarbij maakt het mij niet uit hoe hij gemaakt is. Al dat gelul over biologisch doet de schijnt wekken dat die wijn lekkerder of beter is en dat is dus naar mijn mening niet zo.

      /   Reply  / 
  3. Nicoletta

    Lekkerder misschien niet. Wel beter, wat mij betreft. :)

      /   Reply  / 
  4. Hans

    Als je kijkt naar de aanslag op het milieu dan heb je denk ik gelijk. Ik denk echter dat veel goede wijnhuizen daar veel rekening mee houden zonder dat ze biologische zijn. Ze moeten immer het jaar erop weer produceren…

      /   Reply  / 
  5. Paul

    Vreemde stelling, en wel heel kort door de bocht wat mij betreft.
    Veel(bekende)goede wijnen blijken heel vaak ook stilzwijgend biologisch gemaakt te zijn!

      /   Reply  / 
  6. C.l.Bemelmans

    Mijn bedrijf verkoopt uitsluitend biologische wijnen die gecertificeerd zijn.
    we hebben meer dan 200 wijnen van zeer goede goedkope wijn afkomstig van coöperatieven t/m kleine chateaus.
    Alle wijnen die wij hebben zijn niet lekkerder of beter dan niet-gecertificeerde wijnen.
    Maar feit is wel dat alle chemische middelen die in de laatse 50 jaar gebruikt worden in voeding en drank, produkten niet beter maakt. Het marktaandeel groeit in Nederland gestaag al is dit niet te vergelijken met een Land als Duitsland die meer gevoel voor hun persoonlijke gezondheid lijken te hebben

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>