Wat drink ik bij de barbeque?

De meeste mensen zien barbeque niet als fine cuisine en nemen de eerste slobberwijn die ze tegen komen.

Ik zelf ben weer extreem de andere kant op en trek liefst een zo duur mogelijke wijn open. Een beetje om te provoceren wel eigenlijk. Ik heb wel eens tijdens een barbeque met mijn schoonvader een Grandes Ananas 1998 (100 punten Parker) open getrokken. Ik vond het heerlijk, maar mijn schoonvader vond het vloeken in de kerk. Haha.

In ieder geval is de mening van de meeste dat je een volle rode wijn bij de barbeque of grill moet nemen. Dan kom je bijvoorbeeld op een Cabernet Sauvignon uit alle mogelijke landen, of gewoon een lekkere Bordeaux.

Ik hou zelf vooral van een stevige rose bij de barbeque. Daar moet dan wel een beetje smaak aan zitten, niet te waterig. Kijk bijvoorbeeld eens naar mijn huisrose of een duurdere.

Hieronder nog een lekker barbeque recept voor de liefhebber, als je doorklikt.

Aantal personen: 4
Voorbereidingstijd: 20 min
Bereidingstijd: 10 min

Ingrediënten:

Boodschappen lijstje voor 4 personen

100 gram casselerrib (1 dikke plak)
100 gram salami (1 dikke plak)
100 gram Zeeuws spek (1 dikke plak)
4 plakjes ontbijtspek
4 geblancheerde champignons
4 bosuitjes(zonder groen)
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel Italiaanse kruiden(gedroogd of diepvries)

Voorbereiding:

Snijd de vleeswaren in gelijke blokjes in veelvouden van vier. Omwikkel de geblancheerde champignons met ontbijtspek. Meng de Italiaanse kruiden en de olijfolie.
Rijg vervolgens de blokjes vleeswaren afwisselend van soort aan een grote ijzeren barbecuepen. Zorg er wel voor dat tussen de verschillende vleeswaren steeds een bosuitje of een champignon met spek geregen wordt.

Bereiding:

Bestrijk de pennen met de kruidenolie en rooster ze in ongeveer 4 minuten bruin op de barbecue.
Lekker met een komkommersalade, stokbrood en kruidenboter.

Barbecuetip
Doordat de vleeswaren al gaar zijn hoeft deze spies maar kort op de barbecue.
Dit gerecht is dan ook ideaal om mee te beginnen, zo is de eerste trek snel gestild. Ook kinderen zijn er dol op, vervang de champignons en bosuitjes dan door stukjes ananas en banaan.

Bron: www.lekkerwijntje.nl

Lees ook:Vandaag was de eerste veiling van Winefield
Lees ook:Italie vs Frankrijk
Lees ook:Recept voor gevulde champignonhoedjes met een lichte wijn
Lees ook:Recept voor reebiefstuk met wijncombi
Lees ook:Glühwein

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>