Hoe veel alcohol mag er in wijn zitten?


Daarover gaat al lang een discussie in de wijnwereld. Laatst had ik weer zo’n kennis, die zij: Ik hou van Chardonnay met minimaal 15% alcohol.

Ik sla dan stijl achterover en geloof mijn oren niet, maar ze bestaan echt. En veel, want wijngaarden planten steeds vaker wijnstokken die veel suiker produceren. Suiker wordt omgezet in alcohol in het proces en daarmee komen er steeds meer wijnen met hoge alcohol percentages.

Laatst zag ik al een Californische wijn met 20%. Ik zelf vind Moscato met 6% ook heel lekker. En Amarone met die hoge percentages vind ik vaak te pittig.

Lees hier meer.

Lees ook:Locale wijn voor kerken rondom Quebec
Lees ook:Effect van klimaatverandering
Lees ook:Hoe lang kan ik rosé bewaren
Lees ook:Iedere dag twee glazen is goed voor je
Lees ook:Zuid-Afrika wil alcoholverkoop aan zwangere vrouwen verbieden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>