Nu ook Chardonnay uit Frankrijk!


De franse wijnwetten zijn altijd erg strikt geweest. De franse regering zwicht nu voor de onderdompelende wijnlobby. Nieuwe methodes worden nu ineens wel toegestaan: eiksnippers in de wijnvaten en druivennamen groot op het etiket.

Iedereen zoekt bijvoorbeeld naar een Chardonnay wijn, zoals dit etiket uit Amerika, maar in Frankrijk heet dat dan bijvoorbeeld een Bourgogne. Door de nieuwe wereldwijnen, die veel meer de titel van een druif krijgen, is de consument daar nu aan gaan wennen. ‘We must make wine for consumers and not wines which producers dream about.’ Zouden die fransen het eindelijk snappen?

Lees ook:Wat is nieuwe wereld en wat is dan oude wereld?
Lees ook:Wine Wonders of the World
Lees ook:Franse wijn in Amerikaanse jasje
Lees ook:Climats van Bourgogne op de werelderfgoedlijst?
Lees ook:Roadtrip door Frankrijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>