Zonnige zomerwijnen

Persbericht – Het is mei! Het voorjaar is in volle gang en iedereen zit vol plannen voor de zomer. En daarbij hoor wijn, zomerwijn! Roze bubbels, zwoele Moscato of Muscat en een verfrissende P&T (spreek uit: pie en tie). Nu nog hopen op veel – heel veel – lange, zwoele zomeravonden.

BUBBels

Het zijn bubbels, maar niet zomaar bubbels. Le BUBB is een verrassende mousserende wijn, die je het ultieme champagnegevoel geeft. Aan tafel, met je vrienden en in het glas. Le BUBB is een Crémant d’Alsace. Er is een Brut Prestige van pinot blanc druiven en een Rosé Royal gemaakt van 100% pinot noir.
lebubb.com

MOSCATO D’ASTI, EEN FRIVOLE ZOMERBUBBEL

De wijn is licht mousserend en heerlijk friszoet en ook nog eens met veel minder alcohol dan de gemiddelde wijn, namelijk zo’n 5%.  Deze Italiaanse wijn wordt gemaakt van de muskaatdruif en dat proef je. De wijn smaakt namelijk heel erg naar… druif! Lekker als aperitief of bij desserts met vruchten en ijs.

De Castelvero Moscato d’Asti zit in een strak vormgegeven fles en is voor
€ 7,99 verkrijgbaar bij PLUS supermarkten, www.wijnenvanplus.nl.

EEN GEURIGE MUSCAT

Nog een wijn van muskaatdruiven gemaakt, maar toch heel anders. Een geurige en zwoele wijn uit de Alsace. Bij Domaine Zinck houden ze van opvallende en sympathieke etiketten.
De Muscat is heerlijk om zo te drinken, maar smaakt ook prima bij Aziatische gerechten.

Muscat d’Alsace van Domaine Zinck is verkrijgbaar bij Albert Heijn voor € 8,99, www.ah.nl.

PORTONIC

Mixen met tonic is helemaal van deze tijd. Deze komt uit Portugal: een ‘P&T’ oftewel een ‘Portonic’. Mix in een longdrinkglas met een paar ijsblokjes 50/50 Graham’s Fine White en tonic. Voor de liefhebber nog een schijfje citroen of een paar blaadjes munt.

Graham’s portwijnen zijn o.a. verkrijgbaar bij de winkels van de Wijnkring, www.wijnkring.nl.

Lees ook:Kanye West promoot Moscato
Lees ook:Graham’s als Exclusieve december tip
Lees ook:Een van de best bewaarde geheimen van Graham’s
Lees ook:Fruitige zomerwijn in vier varianten
Lees ook:Een lenteproeverij in Capelle a/d IJssel.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>