Zomerprimeur: Summerwineschool in Studio Smaak van Wijn

De Eerste Soester Wijnschool draait een vol programma tot de zomervakantie. En in de zomervakantie is er “Summerschool”!
Voor al die mensen die altijd al eens meer wilden weten van wijn, maar er simpelweg geen tijd voor hadden.
Voor hen die van een heerlijke vakantie genieten in de buurt van Soest en best twee avonden wijn willen proeven, kennis willen opdoen.
Of voor de studenten, met een bijbaan in de horeca, die wel meer kennis willen hebben over wijn, maar er tijdens het collegejaar geen tijd voor hebben!
Kortom, voor iedereen die wijn leuk vindt! Die meer over wijn wil weten. Die beter mee wil kunnen praten aan de borreltafel

Daarvoor is er dit jaar in Soest de ‘Summerwineschool’!

In juli en in augustus is er een leuk wijnprogramma dat je kunt volgen.
De start is op donderdag 3 juli als we de zomer verwelkomen tijdens de wijnnetwerkborrel.
Vervolgens kun je je op twee data inschrijven voor het Wijnvignet* – het eerste SWEN wijndiploma.

Juli: 9 en 10 juli, beide avonden van 19.30 – 22.00 uur.

Augustus: 6 en 7 augustus, beide avonden van 19.30 – 22.00 uur.

*Bij de cursus voor het basisexamen Wijnvignet leer je makkelijker wijnkeuzes te maken en anders te kijken naar wijn.  Je krijgt spelenderwijs de wijntheorie, de achtergrond van wijn en het combineren van wijn en spijs onder de knie. We gaan in twee avonden met allerhande wijnstijlen, diverse druivenrassen en verschillende kleuren wijn aan de gang. Heel interactief, met de neus in de wijn!

We werken met een compact cursusboekje dat je na afloop natuurlijk mee naar huis neemt. En je kunt zelfs vrijblijvend het examen doen! De kosten van het examen zijn € 3,=, het diploma kost € 5,=. Totale kosten inclusief verzendkosten van het diploma  € 8,=. Aanvangsniveau: Niveau na het behalen van het het basisexamen wijn betekent dat de kandidaat in elk geval: 1. Een klein aantal veel voorkomende druivenrassen kent. 2. De belangrijkste klassieke en nieuwe wijngebieden (her)kent. 3. Een aantal basissmaken (bijvoorbeeld droog, zoet, fruitig, kruidig) van wijn kan onderscheiden en benoemen. 4. Een wijn- en champagnefles op juiste wijze kan openen. 5. Een fles wijn kan decanteren. 6. Enkele praktische serveertips kan geven zoals schenktemperatuur. 7. Enige kennis over verantwoord alcoholgebruik heeft.

Wij zeggen: DOEN!

Inschrijven kan direct hier!
Summerschool € 99,= inclusief wijninformatieboekje, te proeven wijnen en kleine hapjes.

 

Lees ook:Bij Wijnen&Zn in Apeldoorn ga je op voor het wijnvignet!
Lees ook:Wijncursus voor studenten en horeca medewerkers
Lees ook:Wijncursus kalender voor het najaar in Soest
Lees ook:Wijnvignet gaat op reis
Lees ook:De wijnacademie introduceert het Wijnvignet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>