Vijf redenen om Pasen dit jaar in La bella Italia te vieren.

Ingezonden stuk over Pasen in Italië

In plaats van eieren te zoeken in eigen land is Pasen het moment bij uitstek om een bezoek te brengen aan Italië. Iedere stad en streek heeft namelijk zijn eigen tradities.

Een Italiaans gezegde luidt Natale con i tuoi, Pasqua con chi vuoi (Kerstmis met je familie, Pasen met wie wil). Italianen gaan er dan ook graag op uit met vrienden om samen uitgebreid te lunchen. Picknicks en barbecues zijn eerder regel dan uitzondering, waarbij lamsvlees vaak op het menu staat.

Lunissanti

In Castelsardo (op Sardinië) vindt elk jaar een week voor Pasen de paasprocessie Lunissanti plaats. Gemaskerde mannen in witte gewaden trekken door de straten en zingen traditionele liederen. ‘s Avonds wordt dit herhaald en dragen de mannen fakkels, waardoor het geheel iets magisch krijgt.

Stilte

Op geen enkel moment in het jaar zijn de Italiaanse dorpen en steden zo stil als tussen Goede Vrijdag en paaszondag. De kerkklokken in het gehele land luiden op deze dagen namelijk niet. Dit, om het lijden van Jezus Christus te symboliseren.

Lo scoppio del carro

Het belangrijkste paasevenement in Florence is zonder twijfel Lo scoppio del carro. Na de dienst in de Dom arriveert een versierde wagen op het domplein. Exact om twaalf uur steekt de bisschop deze in brand met behulp van een duif, waarna een kleurrijk vuur ontstaat. Heeft de duif moeite om het vuur te ontsteken, dan voorspelt dat een slechte oogst – Zie ook onze blog met video http://bit.ly/1mHj42Z

Zoet, zoeter, zoetst

De Italianen staan bekend als echte zoetekauwen en dus is het niet verwonderlijk dat ze ook tijdens Pasen enkele zeer zoete specialiteiten serveren. La Colomba is de bekendste zoethouder: de paasversie van de panettone die tijdens Kerstmis wordt gegeten. Ook heel gemakkelijk zelf te maken.

Beleef het zelf

Tritt biedt vele accommodaties aan die uitermate geschikt zijn voor wie van plan is Pasen te vieren in Toscane of op Sardinië. Op onze website vindt u alle informatie. Wij adviseren u graag.

Tritt is specialist in de verhuur van vakantieaccommodaties in Toscane en op Sardinië, van vrijstaande villa tot residence. Het ultieme Italiëgevoel laten we u graag ervaren – neem gerust contact op via www.tritt.nl

Lees ook:Food before brains
Lees ook:Bubbelland numero uno: Italië
Lees ook:Net gesurfd: Met haar neus in de druiven
Lees ook:Vrouwen proeven beter… of mannen?
Lees ook:Vin Santo met Pasen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>