Schriftelijke wijncursus met proeven in de praktijk!

In Studio Smaak van Wijn aan de Beukenlaan in Soest kun je natuurlijk zoals bekend terecht voor de reguliere SWEN cursussen, voor proeverijen, tastings en produktinformatie, maar wat misschien niet bekend is, is dat je ook losse avonden kunt boeken. Wat we daarmee bedoelen, is misschien het makkelijkst uit te leggen aan de hand van een voorbeeld.

Bij diverse instellingen zoals bijvoorbeeld de LOI kun je in enkele maanden – ze schrijven  zes maanden voor – je wijncertificaat halen.
Het is een thuiscursus waarbij je werkt met het boek ‘Aan de slag met wijn’ van de SVH. Een prima boek overigens.

Hartstikke leuk. Een beetje studeren, gerichte lesstof ontvangen, uitwerken, in je hoofd zetten. Fijn. Maar je wilt natuurlijk meer. Want van alleen maar droge stof zul je niet vrolijk worden! Wijnkennis tot je nemen bestaat ook uit een groot deel praktijk! Proeven, proeven en nog eens proeven! Soms best lastig omdat in je eentje te doen. Er rijzen allerlei vragen over hoe je nu echt moet proeven, welke wijnen ga je neerzetten. Hoe ga je ‘blindproeven’ in je eentje! Wat zou je eigenlijk moeten proeven?

Studio Smaak van Wijn springt hier op in. De reguliere lessen in de Studio zijn opgebouwd in modules, daarnaast werken we met ‘Wijnbrevet-terugkomdagen’, drie per jaar. Iedereen kan zich daarvoor inschrijven, maar je kunt je ook inschrijven voor een losse avond uit de serie voor het wijnbrevet. Handig niet waar?
De wijnbrevetverdiepingsdagen – hele mond vol –  voor het Wijnbrevet zijn dit jaar op 15 mei, 11 september en 18 december.

In Apeldoorn starten we weer in samenwerking met Wijnen&Zn met een nieuwe serie Wijnbrevet na de zomer. Ook daar bent u welkom om een losse avond te boeken. Wijnen&Zn!

Lees ook:Wijnmovement in Studio Smaak van Wijn Soest
Lees ook:Nieuwe cursuslocatie voor het WIJNinstituut.
Lees ook:Spraakmakende wijn in Soest
Lees ook:Proeverijen in Studio Smaak van Wijn
Lees ook:Wijncursus kalender voor het najaar in Soest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>