Restaurant Noble heeft zijn deuren geopend!

Amsterdam, 11 september 2013 – Na alle verbouwingen, voorbereidingen, previews en proefsessies is het echt zo ver: Restaurant Noble van patron cuisinier Edwin Kats is vanaf vandaag voor iedereen geopend. De afgelopen dagen draaide het team warm voor familie, vrienden en relaties. Ook bevriende chefs van Kats schoven graag aan voor een informele proefavond bij Noble. Onder andere François Geurds, Jacob Jan Boerma, Cees Helder, Hans van Wolde en Richard van Oostenbrugge waren aanwezig om Edwin en zijn team succes te wensen.

Betaalbare beleving
Kats zet samen met zijn chef Lars Albers in op een internationale kaart. Deze bevat een behoorlijk aantal pure en herkenbare gerechten die gasten desgewenst met elkaar kunnen delen. “Ik wil de gasten graag laten kennismaken met aantal subtiele smaakcombinaties en geen overweldigend aantal ingrediënten op één bord. Lekker koken voor mijn gasten en onberispelijke kwaliteit bieden, hierbij switchen tussen klassiek en vernieuwend. Geen lange rij amuses, verassingsmenu’s of zes friandises bij de koffie. Dit moet er vooral ook voor zorgen dat een avond of middag Noble een betaalbare beleving voor iedereen kan worden.” Aldus Kats.

Lunch en Diner
De keuken van Noble is geopend voor zowel lunch als diner, zeven dagen per week. In de weekenden is de keuken zelfs doorlopend geopend vanaf 12.00 uur. Een bewuste keuze. “Met de bereikbaarheid en het gratis parkeren willen we inspelen op de behoefte van een toegankelijk ontmoetingspunt voor een afspraak met een goede, betaalbare en desgewenst snelle lunch. We serveren een Noble Business lunch voor € 29,50 bestaande uit twee gangen uit de kaart maar dan wel een traditionele portionering van voor- en hoofdgerecht. “

Ontwerp en indeling
Noble is ontworpen als het ‘huis van de chef’, met een entree, proefkamer, keuken, bibliotheek, eetkamer en terras met vrij uitzicht. Vanuit de entreehal kom je, langs de grote glazen wijnkast, in de centrale ruimte; de proefkamer, waar je wordt desgewenst ontvangen voor een aperitief. Aan de rechter zijde kijk je zo de open keuken in, waar je het keukenteam aan het werk kunt zien. Aan de andere zijde zie je de bibliotheek waar kookboeken, foto’s en persoonlijke herinneringen van de chef te zien zijn. De kamers in het huis hebben allemaal een eigen karakter die tot uiting komt in materialisatie, kleurgebruik en verlichting. In lijn met de menukaart zijn in de inrichting eerlijke en pure materialen toegepast (koper, marmer en eikenhout). Deze worden gereflecteerd in materialen met kosmopolitische invloeden, zoals (gekleurd) glas, kopermesh en onbewerkt staal.

Shared Dining
Kats liep al jaren rond met ideeën voor zijn concept. In Nederland zijn er inmiddels meer gelauwerde chefs die de stijl van koken aanpassen naar meer “down to earth”. Wat Noble hieraan toevoegt is vooral het begrip “to share”. Edwin Kats hierover: “tijdens mijn loopbaan in Azië merkte ik dat het niet meer dan logisch is dat mensen verschillende gerechten aan tafel delen met elkaar, ook in toprestaurants. Maar ook voor die tijd zag ik in Nederland gasten steeds vaker van elkaars gerechten proeven. Daarmee kreeg ik al inspiratie voor mijn latere concept voor Noble. We hebben een menukaart met vierentwintig internationale gerechten van acht tot zestien euro. Gasten kunnen met elkaar hun menu samenstellen en de creaties in verschillende etappes met elkaar delen. Hiernaast serveren we ook een aantal bites voor bij de borrel, salades, bijgerechten en een aantal vleesgerechten uit onze speciale “dry aged” kasten.

Op de wijnkaart van Noble staan ongeveer 140 wijnen per fles. Sascha Holzkaemper, restaurantmanager, zegt: “De gasten kunnen wijnen kiezen in alle prijsklassen. De open wijnen serveren we voor € 24,00 euro per fles en € 4,50 per glas, een glas Delamotte Champagne Brut schenken we aan tafel uit voor minder dan tien euro. We hebben lang nagedacht en veel geproefd voor de wijnkaart, hierbij ook gekeken naar de balans tussen “oude” en “nieuwe” wereld wijnen. We hebben toch gekozen voor overwegend Europese landen. We wilden zoveel mogelijk authentieke smaken en druivenrassen op de kaart, dit is ook waar de restaurantgast steeds meer om vraagt. Daarom zijn we toch uitgekomen bij de bron van bekende wijnen zoals de Loire, Elzas, Piemonte en Alto Adige”

Over Noble
Restaurant Noble is gevestigd in het statige pand dat bekend staat als “Chalet Royal”. Het pand heeft van binnen en buiten een metamorfose ondergaan. Het interieur is ontworpen door het vermaarde ontwerpbureau Concrete uit Amsterdam. De gasten kunnen gratis parkeren op het terrein. Grenzend aan het gebouw bevindt zich de geheel nieuwe kunstgalerie van Mark Peet Visser. Kats gaat met Noble graag een nieuwe gastronomische tijd in. Culinair vernieuwend, eigentijds, toegankelijk en op niveau, zijn enkele begrippen die bij het nieuwe restaurantconcept passen: Restaurant Noble is geopend op 10 september 2013 en zal zeven dag per week lunch en diner serveren. Noble beschikt tevens over een kookstudio, meeting room en Private Dining Room tot 14 personen. Aan het restaurant grenst een geheel nieuw terras met honderd zitplaatsen en kilometers vrij uitzicht over de natuur.

Lees ook:Umami Eindhoven is geopend
Lees ook:Boerengat weer favoriet tijdens Restaurant Week
Lees ook:Een wijn-restauranttip!
Lees ook:Taittinger Comtes de Champagne
Lees ook:Restaurant Vaartsche Rijn doet maandelijkse GroenteJAM

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>