De wijnparade reist naar Arnhem

De Wijnparade – 21 oktober Schouwburg Musis Sacrum Arnhem

 

De Wijnparade stopt op de 3de zondag van oktober in Arnhem: Voor slechts € 5 entree kunt u op zondag 21 oktober 2012 in Schouwburg / Musis Sacrum Arnhem tussen 15.00 en 18.00 uur genieten van een breed aanbod aan kwaliteitswijnen. Tijdens De Wijnparade kunt u op een informele manier kennismaken met 50 wijnen uit onder andere Italië, Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland, Portugal en Hongarije. Enthousiast geraakt over de geproefde wijnen? De wijnen kunt u tijdens de proeverij bestellen en direct mee naar huis nemen (u kunt pinnen). Parkeren kan gratis in de directe omgeving of betaald in de parkeergarage naast het Musis Sacrum. De lokatie is ook goed met het openbaar vervoer te bereiken! De wijnen zijn na de proeverij ook terug te vinden in de webshop van De Wijnparade: http://www.wijnparade.nl/shop.

Musis Sacrum / Schouwburg Arnhem

Jubileumzaal (direct  achter de brasserie op de BG)

Velperbuitensingel 25

6828 CV Arnhem

 

Entree: 5 euro per persoon

Meer info: http://www.wijnparade.nl, bij voorkeur aanmelden via: http://www.wijnparade.nl/works-view/proeverij-arnhem-okt2012/ 

 

Wat is De Wijnparade?

Hoewel supermarkten verreweg het belangrijkste wijnverkooppunt in Nederland zijn, moet de kritische en avontuurlijke wijndrinker het vooral daarbuiten zoeken. Voorheen kon men alleen terecht bij de wijnspeciaalzaak, maar inmiddels is een belangrijke nieuwe speler op de markt toegetreden: de kleine gespecialiseerde importeur.

Een jonge generatie wijnliefhebbers die de kracht van het internet kent, die eigenzinnig durft te vertrouwen op hun eigen smaak en die haarfijn “écht goed” van “main stream” kan onderscheiden. Gedreven door hun passie struinen ze wijngebieden af op zoek naar ‘unieke wijnen’. Ze focussen daarbij op kleine producenten, die juist vanwege hun beperkte productie door de supermarkten en grote wijnketens worden gepasseerd. Door zich op een specifiek land of streek te richten, hebben ze in relatief korte tijd zich alle relevante kennis eigen gemaakt en voelen ze zich als het ware wijnambassadeurs voor dat gebied/land. Deze groep importeurs heeft dan ook een missie: het grote publiek laten kennis maken met échte wijn.

Een clubje kleine importeurs is een samenwerking gestart en trekken sinds september jl. gezamenlijk als De Wijnparade het land door met een uniek en laagdrempelig concept. Hiermee willen ze  vooral een lans breken voor de ambachtelijke wijze van wijn maken als tegenreactie op de commerciële smaakfabrieken die bij de supermarkten te vinden zijn. Met De Wijnparade trekken ze het hele land door en vindt er iedere 3de zondag van de maand een wijnproeverij plaats op een unieke lokatie in Nederland. Zo is er altijd wel een Wijnparade bij u in de buurt! De succesvolle aftrap was Schouwburg De Meerse in Hoofddorp, op 21 oktober in het Musis Sacrum Arnhem en op 18 november staat De Wijnparade in Koetshuis de Haar in Haarzuilens.

Alle wijnen zijn tijdens de proeverij te bestellen en kunnen veelal direct meegenomen worden. Na elke proeverij zijn alle wijnen ook terug te vinden in de webwinkel van De Wijnparade zodat de bezoeker ze eenvoudig kan nabestellen. De Wijnparade is ook actief op Facebook (facebook.com/wijnparade) en twitter (twitter.com/wijnparade).

 

Lees ook:De Wijnparade gaat weer op pad!
Lees ook:De WijnParade, een andere kijk op wijn
Lees ook:Waar is de Wijnparade dit najaar?
Lees ook:De wijnparade onderweg naar Amersfoort!
Lees ook:De Wijnparade gaat naar Haarzuilens!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>