De truffelmarkten van Piemonte

Ik ben op zoek naar truffelmarkten, want het seizoen is er weer naar! Op de site van www.piemonte-casa.com vind ik van alles over de geurige goud! Van oktober tot eind november geven ze aan naar welke truffelmarkt je kunt in welke plaats! Super! 

 

“Op de truffelmarkten – tartufo in het Italiaans – worden prijzen uitgereikt voor de mooiste, grootste, enz., truffels. De witte – winter – truffel is het zeldzaamst en daarom het duurst. Een kleine kluit kost al gauw € 40. Ze worden op milligramweegschalen gewogen. De truffels worden van oktober tot eind december gezocht. Als je dan langs de weg een oude Fiat Panda of Renault 4, met een man, een mand en een hond ziet, moet het haast wel een truffeljager zijn. Daarnaast heb je de zwarte truffel, die is minder zeldzaam (en minder sterk) en daarom veel goedkoper. Naast de keuring en prijsuitreiking op de markt, kun je alle soorten lokale producten proeven en kopen, waarbij de nadruk dan ligt op de truffel. Die gaat bijna overal in, van worst en olie tot kaas. De lokale restaurants hebben dan ook speciale truffelmenu’s. De lokale Pro Loco’s (VVV’s) hebben daar meestal een overdekte eetgelegenheid, waar je tegen schappelijke prijzen truffelgerechten kunt proeven.”

 

Lees ook:Culinaire trips in eigen land bij Cazebonne
Lees ook:OLIGUSTO –fijne vleeswaren verfijnd met olijfolie
Lees ook:Bourgogne 2005 net zo gek als Bordeaux
Lees ook:Oerwijn uit Georgië
Lees ook:Rijnland-Palts wil bio-wijnproductie stimuleren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>