Stellenbosch, Big Easy

Daar gingen we dan vandaag van Mosselbay naar Knysna, om nog verderop bij  de Bloukrans River Bridge de sprong van ons leven te gaan maken. Ach laat ik eerlijk zijn, de kinderen gingen dat doen, ME misschien, maar ik naar alle waarschijnlijkheid zeker niet. Ik zag zulke ‘beren-op-de-weg’  dat ik me zelf de zware taak van fotograferen toebedacht had! Hetgeen beslist niet eenvoudig is, als je je kinderen/ man van een tweehonderdzestienmeter hoge brug in de oneindigheid ziet storten! Emotioneel een enorme aanslag! Maar…. helaas, het ging niet door! Tijdens onze lunch in Waterfront Knysna, waar ik overigens heerlijke  bruchetta’s met veel garlic naar binnen werkte, belde ME  om “De Sprong” te reserveren. Misschien verbeelde ik het me, maar ik dacht een klein glimlachje om zijn mondhoeken speelde, terwijl hij rustig met  DE DoodsBRUG aan het praten was!  Bleek dat het daar te slecht weer was,  foto’s maken ging zeker niet, de sprong zelf was twijfelachtig….! Goodbye Blouk.rans River Bridge ! Ach wat jammer, wat een avontuur gemist…:)

Big Easy overkwam ons in Stellenbosch! Een prachtig gerestaureerde boerderij! Naar oud Nederlands ontwerp! De naam: “La Gratitude”! Gebouwd in 1798  door de eerste ‘Reverend of Stellenbosch’.  Een prachtige huis, omzoomd met eeuwenoude eikenbomen, die schaduw bieden voor de warme zomerdag! Binnenkomend voor de lunch, zagen we een drukte van belang aan de buitenkant, waar verschillende medewerkers druk bezig waren, de kleine raampjes te zemen. We bekeken de verschillende vertrekken waar we de lunch konden gebruiken en kozen uiteindelijk voor  een patio-achtig geheel aan de tuinkant. Hier lagen aan weerszijden  in prachtig weggewerkte kasten en stellages de wijnen die op de wijnkaart te kiezen waren! Een restaurant-wijnbar met een enorme wijnkaart! Meer dan 170 wijnen!

Grappig is dat een van de eigenaren van het restaurant  ook’Villa di Buona Speranza olive oil from Lucca’  bezit, wat natuurlijk speciaal voor The Big Easy geimporteerd wordt! Wij lunchten hier meer dan voortreffelijk. Ik zag Grilles King Prawns, Mussels, Venison Carpaccio en voor de dames een goddeloos lekkere Risotto of Wild Mushrooms met wederom een Parmezaan en truffel. Ai …..

Oja, wat ik erbij dronk…Een Semillon Landau du Val Private Selection van een meer dan honderd jaar oude wijngaard met een vol bouquet!  Echt zo lekker….!

Lees ook:Saumur, een week geleden!
Lees ook:Vervelde WijnImport, een Zuid-Afrikaanse Business
Lees ook:Wijnbar Gorgeous op landgoed Steenberg in Constantia
Lees ook:Hotspot Amsterdam
Lees ook:Bishops Head Wines uit Nieuw-Zeeland

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Stellenbosch, Big Easy

 1. Leonie Vervelde

  Hoi Marja,

  Zo te lezen zijn jullie ontzettend aan het genieten in dit prachtige land. Krijg alweer helemaal heimwee als ik het lees. Geniet ervan!

    /   Reply  / 
 2. Marja van Beek Auteur

  Dat kan ik me voorstellen, het is inderdaad geweldig! Genieten doen we immens!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>