Wijnland Zuid-Afrika

Zaterdag, 7 juli 2012, Spier is voor vanochtend de ‘place to be’!  Op dit wijn-landgoed is ontzettend veel te doen en te zien. Eerst de vogelshow maar eens bezoeken. We melden ons aan voor een wilde act met verschillende soorten vogels en staan met nog een aantal toeristen klaar, gewapend met “vogelhandschoen” en camera! Dan scheurt in een keer de hemel open en alle loodgieters daar boven staan klaarblijkelijk met de handen in het haar! Het stort letterlijk naar beneden! De show wordt afgebroken en iedereen vlucht naar droger! Toch slechts in een zo korte tijd als wij  in de regen staan, doorweekt deze ons van top tot teen. Net zo abrupt als het begint, eindigt de regen en gaat de show alsnog verder.

Het Wine Estate Spier is groot, je kunt er picknicken, in de zomer zijn er Afrikaanse kunstkraampjes en er loopt een cheetahfokprogramma.  Als we dat laatste willen bekijken, blijken de cheetah’s een nieuw onderkomen te hebben gekregen, zo’n 15 kilometer verder op.
In een grote hoge zaal wacht ons echter wel een Winetasting. CD is nog te jong maar zal later wel lekker van de hapjes mee eten. Men kan kiezen tussen drie verschillende Tastings.
Ten eerste de gewone Tasting. Uit drie verschillende series Spier wijnen, kunnen in het totaal vijf wijnen gekozen worden. In dit geval gaat het om de Signature lijn, de Creative  Block range en de 21 Gables range.
De tweede keuze is de Heritage Tasting, waarbij je ‘slechts’ twee wijnen proeft uit de 21 Gables serie. De Chenin Blanc 2010 en de Pinotage 2009, maar deze worden beide vergezeld door twee hapjes. ‘Smoked Franschhoek trout with pickled ginger Pannacotta’ en ‘Open Samoosa of caramelised butternut, feta and sweet onion’ bij de witte wijn. Bij de Pinotage wordt ‘Beef tongue sosatie with honeyed mustard’ geserveerd en ‘Bitter chocolate truffle with black grape preserve’.
De laatste om voor te gaan is de zogenaamde ‘Frans K. Smit Tasting’ vernoemd naar de keldermeester ter ere van zijn kennis en kunde. Uiteraard proef je bij deze tasting ook de top van het huis, de Frans K. Smit. Een rode blend uit een gelimiteerde oplage.
Natuurlijk kiezen wij voor de Food&Wine tasting. Hoewel ik het niet verwacht had, moet ik zeggen dat de donkere chocolade een prima match vormt bij de 21 Gables Pinotage.
De dag is nog lang en er valt nog veel te zien in ‘wijnland’! Met de koperen ploert terug aan een voor nu wolkenloze hemel, stappen we in de auto en vervolgen onze weg door het ‘wijnland’ van Paarl en Stellenbosch! J

Lees ook:Wijnnieuws uit Zuid-Afrika
Lees ook:Bloggend naar de wijnen van Zuid-Afrika
Lees ook:Beste wijn toerisme plek in Zuid Afrika: Vergelegen
Lees ook:Nieuwe webshop Zuid-Afrikaanse wijn
Lees ook:Gordon Ramsay scheldt op wijn en op Cliff Richard

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>