Wijnarrangement in Friuli Venezia Giulia

Dwars door Friuli Venezia Giulia op wijnreis, met een culinaire stip!

Voor menigeen is het geen geheim meer, Friuli Venezia Giulia is een trefpunt  voor wijnkenners en liefhebbers van de goede keuken. Er zijn complete ‘Wijnstraten” van de Alpen tot aan de Adriatische zee ontstaan. Vijftienhonderd wijnbedrijven nodigen de toeristen die rondtouren hartelijk uit om de werkelijke ‘autochtone’ druiven te proeven. Fantastische witte wijnen zoals de Ramandolo en de Picolit.  En lekker zo anders dan het geijkte! In 9 DOC  en DOCG wijnbouwgebieden in deze streek groeien de meest prachtige druiven.
En voor het proefbodempje in de maag zorgt de goede Italiaanse keuken die ook hier voortreffelijk is. Een keuken waarin zowel Italiaanse, als ook Slavische  accenten terug te vinden zijn. Langs de kusten is er volop verse vis verkrijgbaar natuurlijk. Veel van de oorspronkelijke Friuliaanse gerechten worden inmiddels  allang gedeeld met de rest van Europa! Zoals bijvoorbeeld de Prosciutto San Daniela, de Montasio kaas, krachtige Grappa Friulao en Balsamico en perfecte olijfolie.
Het ‘Dolce Vita Italia’ is hier zeker te vinden. Arrangementen zoals bijvoorbeeld ‘De schatten van de wijnbouw’ zijn het hele jaar te boeken. Wijnspijscursus in miniformaat, twee overnachtingen op het wijngoed,  de wijnkelders bezoeken, lunchen in een Enotheca enzevoort.  Voor meer informatie eventjes hier naartoe!

Lees ook:Unieke Smaakbeleving Friuli op 29 en 30 juni
Lees ook:Wijn uit Friuli Venezia Giulia
Lees ook:Wijnproeverij Italiaanse wijnen, 18 oktober in Den Haag
Lees ook:Wijnvoornemens 2012
Lees ook:Italiaans Magazine

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>