Sardijnse genietingen

Sardinië heeft een rijke culinaire cultuur, dat bleek gisteren op Italia al Dente. Helaas ben ik er zelf nog niet geweest, op dit eiland in de Middellandse Zee, maar dat moet zeker maar eens gaan gebeuren…

Bij Gran Sardegna, een webwinkel van twee Nederlandse liefhebbers die Sardijnse producten naar Nederland halen, proefde ik het bijzondere brood van Sardinië, en heerlijke worst van wild zwijn.

Bij L’Anima del Vino genoot ik van een wijn van een van de plaatselijke druiven, de cannonau. (Overigens gewoon een synoniem van grenache, bekend uit de Rhône bijvoorbeeld). De Cannonau di Sardegna DOC Marmuthone 2008 van Sedilesu was heerlijk soepel, lekker fruitig en vrolijk. Geuren van veel rood fruit, ronde tannines, lange afdronk. Licht koelen, in de zon gaan zitten, plankje kaas en worst erbij en niet meer uit je stoel komen…

Voor € 17,95 is de Cannonau bij L’Anima del Vino te koop. Geen gering bedrag, maar zijn prijs ten volle waard!

Lees ook:Wijn van grenache of garnacha of cannonau
Lees ook:Geproefd: Berberana Carta de Oro
Lees ook:Geproefd: een Doosje-wijn
Lees ook:Corbières bij pasta met boerenkool
Lees ook:Italia al Dente

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>